StoryEditorOCM
Splitlipo, lipo

Splitska zračna luka dobila novu jeftinu avioliniju za jednu od najljepših europskih destinacija, karte su već dostupne

Piše Frano Kiso
17. siječnja 2024. - 15:53

Splitski aerodrom, odnedavno poznat i kao "Zračna luka Sveti Jeronim", iz godine u godinu obara rekorde u prometu i broju putnika koji procirkuliraju njihovom pistom, a Splićani sada imaju priliku putovati na još jednu omiljenu europsku destinaciju.

Naime, kako javlja Croatian Aviation, Split će biti povezan novom linijom islandskog niskotarifnog avioprijevoznika PLAY Airlines s glavnim gradom Islanda.

PLAY Airlines planira prometovati na liniji Reykjavík-Split-Reykjavík u periodu od 28. svibnja do 15. kolovoza i to jednom tjedno, svakog utorak.

Split je uvršten na popis destinacija na službenoj internetskoj stranici, a karte su od danas dostupne za kupovinu na web stranici avioprijevoznika i kreću se od 126 do 237 dolara.

- Split je za nas destinacija iz snova i ne sumnjam da će ovo biti jedno od najpopularnijih odredišta. Želimo putovanje učiniti pristupačnijim i siguran sam da će naše usluge biti dobro prihvaćene od strane ljudi koji žele posjetiti prekrasni Island - izjavio je direktor kompanije, Birgir Jónsson.

Što se tiče samog avioprijevoznika, Croatian Aviation piše da je PLAY Airlines novi islandski niskotarifni zračni prijevoznik koji leti na linijama između Sjeverne Amerike i Europe te nudi jeftina putovanja svojim zrakoplovima Airbus.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:17