StoryEditorOCM
SplitPOJAČANI NADZOR

Splitska policija najviše se boji neorganiziranog dolaska grčkih navijača: ‘Odgovornost je i na Hajduku, spremni smo‘

Piše Split SD
10. kolovoza 2023. - 15:20

U povodu današnje utakmice trećeg pretkola Konferencijske lige između Hajduka i PAOK-a koja će se održati na splitskom Poljudu u 21 sat, splitska policija izdala je priopćenje s posebnim regulacijama u svrhu očuvanja javnog reda i mira te sigurnosti svih prisutnih.

Paško Ugrina, voditelj operativno-analitičkog centra za osiguranje utakmice rekao je za Index  kako trenutno ne bilježe ni jedan incident ili događaj koji bi bio sigurnosno upitan.

- Sve protječe sukladno procjeni, a to se odnosi i na jučerašnji dolazak momčadi i jutrošnji posjet delegacije Poljudu. Stigli su bez ikakvih neugodnosti i grčki novinari. Radi se o utakmici visokog rizika i zbog toga radimo prosudbu svih rizika. Jedna od mogućnosti je i neorganizirani dolazak gostujućih navijača. Sukladno tome, napravili smo planove. Djelatnici su na terenu i izvršavaju svoje zadaće - rekao je Ugrina.

Uoči utakmice bit će pojačana nazočnost specijaliziranih policijskih službenika spottera koji će motriti područje grada. Iz policijske uprave kazali su kako su na terenu i policijski službenici iz Grčke koji po protokolu međunarodne policijske suradnje borave u Splitu.

pojNapominje kako je velika odgovornost i na Hajduku koji ima standardne procedure koje se moraju ispoštovati. Odnose se na broj redarskih službi, kontrolu i ulaz na stadion.

Na pitanje hoće li mjere biti jače od planiranih zbog ubojstva navijača AEK-a, Ugrina kaže kako su promijenili određene dijelove prosudbe rizika.

- To se najviše odnosi na mogući neorganizirani dolazak. Cijela aktivnost se koordinira i sa specijaliziranim službama Ravnateljstva policije. Oni to prate i na širem području. Radi se o pojačanoj nazočnosti i vidljivosti, intenzitetu i radu naših spottera, kontrolnim blokadnim punktovima - zaključio je Ugrina za Index.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 13:26