StoryEditorOCM
Splitoće opet doć cnn?

Splitska gradska firma kopira doček Nove na Pjaci koji su nekad organizirali ugostitelji. Objavljen program, bacite oko

Piše M. U.
14. prosinca 2023. - 10:29

Generacije Splićana pamte nezaboravne dnevne dočeke Novih godina na pjaci koje su tada organizirali okolni ugostiteljski objekti. Okupljalo se tu i staro i mlado, a Pjaca bi barem na jedan dan postala "centar svita". Svjedok tome je i činjenica da je jednom i CNN pisao o ovom splitskom fenomenu. Sa sjetom se prisjećamo tih dana i okićene Pjace koja bi se pretvarala u plesni podij i odzvanjala pjesmom i smijehom - najljepšim zvukovima života.

image

Atmosfera 2019. godine

Ante Čizmić/Cropix

Da nas vrati u stare dane, gradska tvrtka Žnjan i ove godine organizira dnevni doček za Silvestrovo. Nakon što klapa ispod ure otpjeva "neku našu", održat će se veseli plesnjak povodom dnevnog dočeka Nove 2024. godine. Za glazbu je zadužen DJ CiCo koji bi Splićane trebao zagrijati za najluđu noć u godini. A sjetili su se i famoznog ispaljivanja snijega pa će posjetitelji "Balinjera partyja" moći doživjeti i to iskustvo. 

image

Atmosfera 2016. godine 

 

Vojko Bašić/Cropix

Početak programa najavljen je u podne ipo, odbrojavanje u 15, a kraj u 16 sati, iako poznavajući Splićane moglo bi se to "odužit" pa bi neki "direkt" s Pjace mogli na Rivu gdje povodom dočeka nastupaju Doris Dragović i triljski slavuj, reper Grše. U jedan sati iza ponoći na pozornicu će se popeti Kuzma i Shaka Zulu, a organizatori garantiraju spektakl i očekuju veliki broj posjetitelja. 

image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix

Sigurni smo da će posjetitelji nekadašnjih dnevnih dočeka kazati: Dabogda se ponovili!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 01:48