StoryEditor
SplitUSMJERIVAČI PROMETA

Split parking postavio 12 novih LED displeja na pet frekventnih gradskih lokacija: vozači će znati broj slobodnih mjesta kao i približnu udaljenost

26. srpnja 2020. - 19:30
Split parking

Tvrtka "Split parking" postavila je 12 novih LED displeja na pet frekventnih gradskih lokacija koji vozačima pokazuju broj slobodnih mjesta na pojedinim izvanuličnim parkiralištima, kao i približnu udaljenost do parkirnog mjesta.

Za vozače to konkretno znači ne samo bolje planiranje i organizaciju, nego i značajnu uštedu vremena i izbjegavanje gužvi.
Marko Bartulić, direktor "Split parkinga", najavljuje postavljanje i dodatnih putokaza.

– Usmjerivači prometa nalaze se na Poljičkoj cesti, Zvonimirovoj, Domovinskog rata (kod hotela "Atrium" i kod raskrižja Ulice Domovinskog rata i Gundulićeve), te na raskrižju Gundulićeve i Zrinsko-frankopanske ulice. Ukupna cijena investicije s građevinskim radovima je 264 tisuće kuna bez PDV-a. Na ovaj način vozačima se osigurava bolja informacija, štedi se vrijeme i nepotrebno kruženje u potrazi za mjestom, a ostvaruje se i bolja popunjenost parkirališta. Trenutno LED displeji usmjeravaju i daju informacije za izvanulična parkirališta, a u budućnosti je cilj isto učiniti i s uličnima – objasnio nam je Bartulić.

Sustav je povezan s aplikacijom Splitparking, koja je već ostvarila više od 50 tisuća skidanja, tako da se stanje na parkiralištima bilježi, odnosno podaci se povlače u stvarnom vremenu.

– Iako naši građani već imaju mogućnost praćenja broja slobodnih mjesta preko naše aplikacije i to itekako koriste, LED displeji to će im dodatno olakšati, a to se posebno odnosi na turiste – ističe naš sugovornik.

Inače, valja napomenuti kako slične svjetleće oznake već godinama imaju i puno manji gradovi, poput Šibenika, Zadra, Rijeke, Pule... 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. siječanj 2021 08:07