StoryEditorOCM
Splitvozači punih džepovi

Splićanka htjela ‘skoknuti‘ na Ultru pa se neugodno iznenadila ‘Šokirana sam...‘; Evo koliko traže za kratku vožnju

Piše Split SD
8. srpnja 2023. - 23:22

Vozači Ubera i Bolta i ove će godine dobro zaraditi za vrijeme Ultra music festivala na Parku mladeži. Naša čitateljica poželjela je sebi skratiti vrijeme putovanja pa umjesto šetnje koja u prosjeku traje i manje od deset minuta, do festivala skoknuti Uberom ili Boltom. 

No, kada je otvorila aplikacije dočekao ju je hladan tuš. Vožnju od kilometra s popustom bi na Boltu morala platiti 5.58 eura odnosno 44.08 pokojnih kuna. Bolt je nešto jeftiniji, ista ruta iz novčanika bi joj ‘izbila‘ 5.5 eura to jest 41.4 kune. 

image
Screenshot

- Šokirale su me te cijene, razumijem da se za takve aplikacije cijena formira na temelju ponude i potražnje, ali ovo je stvarno velik skok. Čisti dokaz da će dobro zaraditi, poentira naša sugrađanka. 

image
Screenshot

Da stvar bude još luđa, sav novac neće se sliti u splitske džepove jer je veliki festival privukao vozače za svih strana koji im tako stvaraju konkurenciju. Jasno je, domaći vozači tu ne mogu učiniti ništa (osim možda malo zabeštimati) jer je slična praksa često i kod adventa u Zagrebu ili nekih drugih većih događaja koji okuplja ovoliku masu ljudi. 

Podsjetimo, Slobodna Dalmacija je već pisala o poskupljenju standardnih vožnju Uberom, ali i o uvođenju nešto jeftinije opcije UberXSaver koja je izazvala pravu pomutnju. 

Nezadovoljni vozači među sobom pokušavaju nekako potaknuti firmu da ukine ovu opciju, no njih je previše i nemoguće se dogovoriti.

"Svak‘ ima opciju da se isključi i da odbije voziti za UberXSaver, međutim, budući da je opcija jeftina i time dostupnija svima, vožnja je i puno više. Sada vozim i školarce koji idu na tjelesni jer im je to najjeftinije i najbrže, dok prije nije bilo tako", rekao nam je vozač koji kaže kako mu je ovaj posao jedini izvor prihoda i da je generalno zadovoljan.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 06:12