StoryEditorOCM
SplitUSPJEŠNA AKCIJA

Splićanin u dva dana provalio u sedam auta, pokrao sve čega se dočepao; naočale, robu, ENC uređaj. Ali, tu nije stao

Piše Split SD
23. lipnja 2023. - 11:29

Policijski službenici Prve policijske postaje Split dovršili su još jedno uspješno kriminalističko istraživanje tijekom kojeg su utvrdili postojanje osnovane sumnje da je 50-godišnji muškarac ostvario obilježja devet kaznenih dijela teška krađe i jedno kazneno djelo krađe.

Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je muškarac 18. i 19. lipnja 2023. godine na području Splita provalio u sedam osobnih vozila iz kojih je otuđio različite stvari - sunčane naočale, odjevne predmete, ENC uređaj, punjače za mobitel.

- Također, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 15./16.svibnja 2023., na parking prostoru provalio u vozilo iz kojeg je otuđio ručna kliješta, te je oštetio unutrašnjost vozila. Materijalna šteta cijeni se na oko 800 eura.

image
Tomislav Krišto/Ilustracija/Cropix

Nadalje, utvrđeno je postojanje sumnje da je 19. lipnja 2023. oko 1.30 sati u Splitu, na području Sućidra provalio u ljekarnu i otuđio lijekove.

Konačno, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je muškarac 20. lipnja ove godine u trgovačkom centru iz trgovine otuđio opet različitih komada odjeće ukupne vrijednosti oko 230 eura - navode u splitskoj policiji.

image
Ilustracija Cropix

Protiv 50-godišnjaka biti će pod neseno posebno izviješće kao nadopuna ranije podnesenih kaznenih prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu.

- Jedan dio otuđenih predmeta koji je prisvojio počinjenjem kaznenih djela je pronađen i biti će vraćen vlasnicima - obavještavaju iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 20:08