StoryEditorOCM
Splitopasni prelet?

Splićanin tvrdi da helikopter nije preletio Poljud zbog medicinskog leta: ‘Moglo je biti tragično, bio je i dron tamo‘

Piše Split SD
25. listopada 2023. - 13:16

Prelet helikoptera preko Poljuda u nedjelju za vrijeme utakmice Hajduk-Osijek još je uvijek pun nepoznanica.

Iz MORH-a su za Dalmatinski portal jučer kazali da trenutno utvrđuju sve relevantne okolnosti koje su dovele do spomenutog preleta, ali i da se helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Mi-171 SH nalazio na zadaći hitnog zračnog medicinskog prijevoza na ruti Vis-Split i koji je sletio na helidrom vojarne ‘Admiral flote Sveto Letica - Barba‘ u Lori.

No, portalu Tportala javio se Splićanin koji je bio na utakmici i istaknuo je da je nemoguće da je helikopter letio prema Lori jer se pojavio iznad sjeverne tribine, preletio dužinom stadiona i preko južne tribine, odnosno da mu je putanja bila okomita na onu koju bi trebao imati da je letio prema Lori.

To znači da čak i ako je prethodno u Loru sletio po medicinskoj zadaći, u trenutku preleta iznad Poljuda, kada se iz Lore možda vraćao u bazu, više nije bio u tom statusu, nego je bila riječ o "običnom" letu, pri kojem se mora slijediti unaprijed određeni plan i koridor po kojem se smije kretati.

Tportal navodi i da je za vrijeme utakmice u zraku bio i dron, koji je imao potrebna odobrenja i dozvole, pa je postojala i realna opasnost od sudara koji je mogao tragično završiti.

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide svako kolo nakon posljednjeg susreta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 20:42