StoryEditorOCM
Splitvažna informacija

Splićani, što prije napunite boce i kante. Večeras u 22 sata doslovno pola grada će ostati bez vode i to cijelu noć

Piše Split SD
5. ožujka 2024. - 18:40

Pola Splita večeras neće imati vode i to od 22 sata pa sve do 5 sati ujutro. Podsjećamo da je VIK obavijestio potrošače vode na području zapadnog dijela grada Splita (svi kvartovi zapadno od Dubrovačke ulice) da će im zbog  radova na vodoopskrbnoj  mreži biti prekinuta opskrba vodom dana 5.03.2024. godine (utorak) u vremenu 22:00 do 5:00 sati.

- Molimo potrošače da osiguraju potrebne zalihe vode za potrebe kućanstva i poslovnih prostora. Također molimo da se ne koriste uređaji za čiji rad je potrebna voda u količini i tlaku iz javne vodoopskrbne mreže. Upozoravaju se potrošači da nakon ponovnog puštanja vode može doći do zamućenja dok se ne uspostave normalni uvjeti tečenja - poručili su iz VIK-a te dodali da ih za sve dodatne obavijesti možete kontaktirati na broj: 021 545-900.

- U sklopu projekta smanjenja gubitaka prošli četvrtak u kasnim noćnim satima naši djelatnici su popravljali curenje ventila profila 150 milimetara u ulici Marjanski put. Zbog nemogućnosti njegove sanacije, odnosno većeg prodora vode, morali smo kratkotrajno zatvoriti glavni magistralni cjevovod od 500 milimetara koji opskrbljuje šire područje zapadnog dijela grada Splita. To su naši potrošači osjetili negodujući na popratnu pojavu zamućenja koja se javlja nakon ponovne uspostave regularnog tečenja - pojasnio nam je nekidan Ivica Perić, tehnički direktor "Vodovoda i kanalizacije".

Dodao je i kako bi konačni prespoj koji uključuje kratkotrajno zatvaranje magistralnog cjevovoda trebali izvršiti tijekom noći. Bude li sve teklo prema razrađenom planu, većina potrošača zapadnog dijela grada Splita možda neće ni osjetiti diskontinuitet vodoopskrbe ili će doživjeti samo kraći prekid, no obavijest o prekidu navodi se iz preventivnih razloga uz sve preporuke osiguranja osnovnih zaliha pitke vode, kao i moguće pojave prolaznog zamućenja - najavio je Perić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 13:55