StoryEditorOCM
Splitplemeniti cilj

Splićani, podržite ovoga vikenda humanitarni božićni buvljak ‘Dočarajmo oku nevidljivo‘

Piše Ivica Marković
8. prosinca 2023. - 10:23

Županijska udruga slijepih i slabovidnih osoba Splita željela bi na sve moguće načine olakšati težak život svojih članova. A da bi im taj život bio olakšan potrebna im je pomoć, prvenstveno novčana za nabavku prijeko potrebnih pomagala. Na toj listi pomagala, između ostalog nalazi se elektroničko povećalo, čitač ekrana s govornom jedinicom, elektronički bijeli štap, ručni sat za slijepe, prilagođena informatička oprema... Da bi se to nabavilo/kupilo potrebna su i nemala financijska sredstva, za što bi im bilo potrebno oko 5000 eura.

Kako je prosinac, mjesec darivanja, empatije, dobročinstva, a takav bi trebao biti i svaki mjesec u godini ženski Lions Club Marjan u suradnji sa Poliklinikom Uglešić organizirati će sutra i u nedjelju humanitarni božićni buvljak "Dočarajmo oku nevidljivo" koji će se održati u sklopu Poliklinike Uglešić, u ulici Marina Držića 16 u Splitu od 12 do 18 sati.

Onog trenutka ako se sredstva prikupe, što se želimo zaista nadati da će se i dogoditi Udruga slijepih će odrediti što će se kupiti od prikupljenih donacija, odnosno što je prioritet.

Tijekom dva dana vikenda u poliklinici će biti izložena kvalitetna odjeća i nakit u dobro očuvanom stanju, za koju će se moći donirati novac i udahnuti joj nov život. Donirana sredstva biti će usmjerena za nabavku pomagala podrške slijepim i slabovidnim osobama.

Lions klub Marjan je ženski klub u čijem radu pod geslom "Mi služimo" ustrajno i predano sudjeluju sve njegove članice.

Ove godine obilježavaju 26. obljetnicu svog humanitarnog rada. Tijekom svih ovih godina klub je organizirao brojna humanitarna događanja za pomoć slijepim i slabovidnim osobama, oboljelima od dijabetesa, donirao za djecu, stare i potrebite.

Svi oni koji imaju ljubavi za druge, za potrebite mogu doći na ovaj humanitarni buvljak, gdje će biti dočekani s muzikom, kolačima, kavom, kuhanim vinom i s puno dobre volje kako bi zajedničkim snagama nabavili potrebna pomagala!

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 00:16