StoryEditorOCM
SplitNOVA REGULACIJA

Splićani, ne vozite napamet! Prema trajektnoj luci se opet vozi dvosmjerno, snimili smo kako je to danas izgledalo...

Piše N. L.
12. lipnja 2023. - 18:09

Od jutros je, kako smo i najavili ponovno uspostavljena dvosmjerna prometna regulacija na prilaznim prometnicama trajektnoj luci.

image
Joško Ponoš/Cropix

Dakle, dio Ulice kralja Zvonimira od Narodnih novina do Biskupove palače ponovno je postala dvosmjerna prometnica, kao i Obala kneza Domagoja s tim da je povratni smjer prema gradu namjenjen vozilima javnog prijevoza - autobusima "Prometa" i taksi vozilima te ostalim međugradskim autobusima koji idu na kolodvor. 

image
Joško Ponoš/Cropix
image
Joško Ponoš/Cropix

Iz Prometa su najavili kako će autobusne linije broj 2A, 9, 10 i 15 koristiti autobusno okretište u trajektnoj luci odakle će se vraćati prema autobusnom stajalištu na Pazaru.

image
Joško Ponoš/Cropix

Sve ostale autobusne linije - 2, 3, 5, 5a, 8, 11, 18, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 60 i 68 iz smjera grada koje prometuju preko Pazara skreću lijevo u Zvonimirovu ulicu, dakle ne idu u trajektnu luku kao do sada te dalje nastavljaju svojim uobičajenim trasama.

image
Joško Ponoš/Cropix

Zbog toga je u trajektnoj luci izveden montažni rotor kako bi se preko njega navedena vozila vraćala preko Obale kneza Domagoja u Zvonimirovu te na taj način izbjegavali ionako prometom zagušeni most na Bačvicama i Bijankinijevu ulicu.

S obzirom da je nova regulacija krenula danas, u ponedjeljak, većih problema nije bilo. Treba svakako pričekati vikend kad krenu prave gužve pa ćemo vidjeti koliko je ovo rješenje bolje od dosadašnjeg.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 13:24