StoryEditorOCM
Splitsto baba kilavo dite

Splićani ispalili na ‘Čistoću‘: Ovako stoji preko mjesec dana, sve je razrovano...‘ Objasnili su nam gdje je zapelo...

Piše A. P.
1. travnja 2024. - 08:27

U prošloj godini po Splitu je postavljeno oko 385 polupodzemnih spremnika, a tijekom ove godine očekuje se još dodatnih 400. Jedan polupodzemni spremnik mijenja čak pet klasičnih kontejnera, a čini nam se da su se Splićani naviknuli na nove ‘kante‘. No, stanovnici Ravnih njiva i Pujanki ispalili su zbog radova oko spremnika koji traju preko mjesec dana. 

- Već preko mjesec dana ovako to stoji i ništa se ne događa. Postavili su kontejnere i nakon toga je gradilište napušteno - javio nam je ogorčeni Splićanin. 

Sličan problem ima i naša sugrađanka s Pujanki koja podržava ugradnju novih spremnika, ali kaže nam radovi predugo traju. 

- Ma sigurno preko mjesec dana to stoji ovako. Postavili su polupodzemne spremnike, a sve oko njih je razrovano. Stoje paketi građevinskog materijala i tu i tamo dođe netko i malo ih pomakne. Najgore je što ovi novi nisu u funkciji i tko zna kada će biti, a oni stari klasični limeni stoje preko puta i zauzimaju pet parkirnih mjesta - kazala nam je Splićanka koja živi u blizini Antipirosa.

Gdje je zapelo pitali smo gradsku tvrtku "Čistoća". 

image
Duje Klarić/Ilustracija/Cropix

- Isporučitelj polupodzemnih spremnika je tvrtka STP d.o.o. koja ima svog podizvođača za radove iskopa i uređenja pristupa oko spremnika. Rok za cjelokupni posao postavljanja 400 spremnika i uređenja pristupa oko istih je godinu dana od početka radova. Znači, krajem ljeta ove godine je krajnji rok za izvršenje projekta.

Završetak radova na pojedinoj lokaciji ovisi o vremenskim uvjetima, ali i o drugim okolnostima s kojima se susreće podizvođač. S nadolazećim povoljnijim vremenskim uvjetima završetak radova će biti brži.

image
Duje Klarić/Ilustracija/Cropix

Iza Uskrsnih blagdana završit će se radovi i na lokacijama koje spominjete (Ravne njive i Pujanke). U prvoj polovici travnja u upotrebi za građane će biti polupodzemni spremnici na području GK Lokve, a postepeno će se otvarati i u drugim kvartovima - odgovorili su nam iz "Čistoće". 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 04:05