StoryEditorOCM
Split‘Nek se nauče radit‘

Splićani brane profesora iz Pomorske. ‘To je legenda, a mali nek ide na balet! Pišite o onima šta traže lovu za proć!‘

Piše Marin Prvan
23. studenog 2023. - 07:36

Nakon naše priče o profesoru splitske Pomorske škole Denisu Milinoviću, koji angažira svoje učenike za berbu maslina i ispomoć oko apartmana, tsunami komentara je zasuo Facebook stranicu Slobodna Dalmacija i njenu mlađu sestru Samo Split.

A, sudeći po raspoloženju javnosti, velika većina je podržala ovaj tip odgojno-obrazovnih metoda.  

Majka splitskog srednjoškolca zgrožena: ‘Profesor ih zove da mu čiste bazen i beru masline, plaća ih duvanom i pivom‘

- Puna podrška profesoru Milinoviću, velikoj većini učenika je on živa legenda i najbolji profesor u Pomorskoj skoli.

- Danas imam 44 godine i troje dice, taj čovjek mi je bija profesor u Pomorskoj školi i odgovorno tvrdim da nikad, za svo vrime školovanja, nisam ima boljeg, prije svega čovjeka, a onda profesora. 

Za razliku od mnogih drugih, uvijek je bija fer i korektan i svi smo ga poštovali kao ni jednog drugog. Profesore Milinoviću, pozdrav i podrška! Moje troje djece bi vam povjerio u svakom trenutku da im predajete. Pozdrav iz inozemstva. Vaš učenik, Pomorska škola, generacija 92 /93.

- Meni je malome predava, profesor je super.

- Bija mi je razrednik dvi godine. Boljeg čovika u toj školi nisan upozna. Borija se za svakog učenika jednako i sve nas gleda ko vlastitu dicu. O znanju da ne govorin. Ko je tija učit ima je od koga naučit, jer gospodin Milinović ima znanja za održat predavanje ne samo učenicima nego i profesorima. Dakle neman jednu lošu rič za reć o ovom čoviku. Ovo šta čitan u ovom članku je jednostavno jadno i bezobrazno i očigledno je da mu se neko zamirija, ne znan ni ja iz kog razloga. Podrška gospodinu Milinoviću!!!

- Jedini od kojeg se može naučit i upotrijebit znanje kasnije na brodu.

- Milinović je legenda i veliki gospodin i uvijek na usluzi učenicima, a ne da ih iskorištava.

- Jedan od rijetkih normalnih profesora i osoba općenito u toj školi. Bija mi je razrednik i jedinog ga je zapravo bilo briga za svoj razred i učenike, nismo ga svi bez razloga zvali "tata". Oni koji su ga prijavili, screenshotali grupni razgovor i pisali ovaj članak su

image
Mario Todorić/Cropix

- Svaka čast profesoru! Izlet u prirodu, a pritom nešto kvalitetno i nauče.

- Iskreno ne vidim ovdje ništa loše. Učenike nitko nije silio na rad, niti ih je ucjenjivao. Vjerovatno su se družili i zabavljali.

- Puna podrška profesoru! Upravo zbog ovakvih roditelja i pustih zakona koji ih štite dica izrastaju u nesposobne članove društva. Dicu triba učit, da osim prava, imaju i određene obaveze.

- Ajme meni ovih današnjih roditelja, ma u pamuk ih umotajte.

- Nek se nauče radit, bravo.

- Svaki koji bude iša radit kod profesora uspit će u životu.

- Nastava u prirodi. Neka beru, znat će kako se dobiva ulje i cijenit će svaku kap. A ja morala lupat marksizam. Kamo sriće da sam brala masline. I nije istina da ih je plaća duvanom i pivom. Ako su zapalili i popili pivo to bi napravili i na odmoru. 

- Moja generacija Pomorske škole je imala profesora koji je gradio kuću u Vinišću. Par puta je pitao razred da li bi mu pomogli. Mogli su doći samo oni sa dobrim ocjenama. S guštom bi otišli nas 10-ak i to obično subotom. Rad nije bio težak, a nakon posla bi pala gradelada, vino i dosta šale. Mogu samo kazati da smo uživali u tim druženjima, a malo fizikaljenja nije nikom naštetilo.

image
Neja Markičević/Cropix

- Ostavite Denisa na miru! Da je više takvih profesora bilo bi nam puno bolje. A tebi sinko odma u startu preporučam promini školu i neka te mama upise na balet jer strojar i pomorac nikad bit nećeš!

- Preporuke mami koja je inicirala članak da ispiše maloga iz Pomorske škole jer će mu tako biti bolje. Takav klimav ni ne treba na brod. Preporuke novinaru: Možda bi bilo bolje da profesor baca sve na godinu i traži lovu za proć? Takvih ima. Zašto o njima ne piše?

- Ekipa. Moj sin je u 2.B. i ako profesor Milinović pristaje, moja žena, tri sina i ja dolazimo brat masline. Ulje mi ne triba. Samo da je piva ladna. Ima li još zainteresiranih roditelja? Bez ove mame šta špijaje i nema pametnijeg posla. Inače i ja san iša u Pomorsku školu. Ne vidin razlog ne pomoć. Pogotovo profesorima. Ajde mama lovi rake govnjare.

image
Paun Paunović/Cropix

Ponukani ovim komentarima, direktno smo se obratili nekim Milinovićevim bivšim učenicima. I oni o njemu imaju samo riječi hvale.

- Zašto mi napadate profesora? To je super čovik, jedan od rijetkih zbog kojih san volija ić u školu. A tek kad bi nas poziva da mu pomognemo... To su tek bile fešte.

Sićan se da smo mu išli brusit brod. Guštali smo. Svi su tili ić. Još bi nas lipo počastija... Al, moran van i to reć, u školi se moralo znat. Nije bilo popuštanja. Od njega smo puno naučili - govori nam Vedran.

Luka pak za Milinovića kaže da je "najbolji na svitu".

- Taj profesor je tolika legenda da ja to ne mogu opisat. Doslovno najvoljeni od strane svih učenika koji su ikad išli u tu školu. Puno je pomoga svima na sve načine. Jedan je od onih šta mu moš doć i pitat ga savjet za bilo šta na svitu. Pametan lik, načitan masu. Stručan je u tome šta predaje. 

Izlazi svima u susret. Jasno mi je da, ako gledaš ovako sa strane, se može zaključit da on "izrabljuje" učenike, al u stvarnosti to nema veze s tin. To nije nikakvo roblje kad odeš njemu pomoć. Tamo nema profesora i učenika, nego doslovno skup ljudi koji u zezanciji provedu dan i naprave nešto. Generacije su odgojene tako, doslovno od vrimena oca mi pa do danas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 12:52