StoryEditor
SplitZAKOMPLICIRALO SE

Šok i nevjerica: Građevinska inspekcija tvrdi da nema elemenata za postupanje na Ježincu i podizanje prijava. Grubšić: Radovi su obustavljeni do daljnjeg!

Piše Sandi Vidulić
25. lipnja 2021. - 18:30

Dobili smo odgovor od građevinske inspekcije oko radova na Ježincu koji su alarmirali ljubitelje Marjana i Meja jer su značajne količine tla i zelenila iskopane radi radova na "rekonstrukciji pristupne rampe, okolnih i potpornih zidova", kako glasi natpis na građevinskoj dozvoli.

Ukratko, građevinska inspekcija ne vidi razlog za postupanje i podizanje prijava zbog načina na koji su izvedeni radovi u području koje je inače dvostruko zaštićeno, kao park šuma Marjan i kao kulturno povijesna cjelina Meje.

- Građevinska inspekcija Državnog inspektorata obavila je inspekcijski nadzor zakonitosti građenja na lokaciji iz Vašeg upita. Nadzorom je utvrđeno da se gradnja potpornih zidova, stubišta i staza izvodi prema glavnom projektu sa ishođenim potvrdama javnopravnog tijela.

Slijedom navedenog, nema elemenata za pokretanje upravnog inspekcijskog postupka - stoji u odgovoru koji smo dobili od Državnog inspektorata.

Ravnatelj Javne ustanove za upravljanje Park šumom Marjan, Damir Grubšić tvrdi, međutim, da su radovi obustavljeni do daljneg.

image
Duje Klarić/Cropix

- Ništa nismo dobili od inspekcije, radovi se ne izvode. Javna ustanova će se očitovati i izdati odobrenje, ako budu dostavljeni dokumenti, dopuštenje Splitsko-dalmatinske županije i konzervatora - kazao nam je Grubšić.

Od Ministarstva kulture i šefa splitskih konzervatora Radoslava Bužančića još nismo dobili odgovor da li se radovi izvode u skladu sa njihovim odobrenjem. 

image
Vladimir Dugandžić/Cropix
item - id = 1108418
related id = 0 -> 1137894
related id = 1 -> 1137883
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. listopad 2021 04:13