StoryEditorOCM
SplitU ZAŠTITU KOLEGA

Sindikat splitske policije ogorčen zbog divljanja: ‘Pozivamo Hajduk i Torcidu da se odreknu ekstremnih pojedinaca‘

Piše split sd
4. travnja 2024. - 10:49

Nezavisni sindikat djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova, podružnica PU splitsko-dalmatinske, poslao je priopćenje u kojem su osudili ponašanje grupice nasilnih navijača koji su nakon jučerašnje utakmice Hajduk-Dinamo u Splitu napali policajce i radili nerede. 

- Iskazujemo svoje ogorčenje po završetku sinoćnje utakmice, nakon koje je grupa nasilnih navijača izvela napad na kolege policajce, kojom prigodom među našim djelatnicima ima više povrijeđenih.

Osuđujemo svaki oblik nasilja na sportskim terenima i pozivamo NK Hajduk i Torcidu, kao najbrojniju navijačku skupinu da se odrekne ekstremnih pojedinaca koji nanose nepopravljivu štetu voljenom klubu, ugledu Dalmacije i domovine nam Hrvatske. 

Pozivamo pravosudne institucije da odlučne i beskompromisno kazne sve počinitelje ovih nedjela - poručili su iz Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a, podružnice Policijske uprave splitsko-dalmatinske. 

Podsjetimo, na Hitni prijem splitske bolnice nakon sinoćnjih navijačkih nereda na Poljudu i oko njega ukupno je zaprimljeno osam policajaca i jedan navijač. 

- Šestero policajaca (1992., 1996., 1998., 1973., i dvojica 1969. godište) imali su lakše ozljede od udaraca na gornjim i donjim ekstremitetima te su nakon obrade pušteni kućama. Nakon saniranja ozljede kući je otpušten i policajac (1975.) koji je imao opekline glave i vrata. Jedan policajac (1968.) imao je tešku ozljedu u vidu frakture bedrene kosti, operiran je i hospitaliziran. Također, liječničku pomoć potražio je i jedan navijač (1977.) koji je zadobio ozljedu ramena, glave i povredu oka. Nije bilo potrebe za njegovom hospitalizacijom - kazali su iz bolnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 16:58