StoryEditorOCM
Splitipak ide na vijeće

Šef splitskog SDP-a gura odluku zbog koje se Đerek sukobila s Puljkom: Nek oni u kadrovskim stanovima sami plaćaju najam

Piše split sd
28. srpnja 2023. - 09:01

Gradski vijećnik i lider splitskog SDP-a Davor Matijević na Facebooku je objavio kako će prijedlog Maje Đerek oko kojega se javno sukobila s gradonačelnikom Ivicom Puljkom ipak ići na Gradsko vijeće.

- Gradonačelnik je jučer naglasio kako pročelnica ne odlučuje o tome što će ići na Gradsko vijeće i da se o njenom nacrtu Odluke o davanju stanova u najam neće raspravljati na Gradskom vijeću. Poslovnički gradonačelnik ima pravo, ali će se o ovom nacrtu ipak raspravljati jer ću prijedlog pročelnice Đerek predložiti ja kao točku dnevnog reda - tvrdi Matijević, pa nastavlja:

"Kadrovskim stanovima u Splitu su toliko često pogodovalo raznim likovima, ali još važnije vrijeme je da se ovaj grad i tu izjasni o prioritetima. Ne umanjujući zasluge rijetkih, svi oni su sa svojim primanjima mogli samostalno plaćati najam, a vjerojatno i otplaćivati kredit. Istina, postoje deficitarna zanimanja i nitko riječi ne bi rekao da se tako privuče nekog doktora koji nedostaje KBC-u ili slično, ali takvih je trenutno na popisu samo 1 od 19 danih stanova.

Najslabiji i najpotrebniji trebaju biti prioritet Splitu. Uz dužno poštovanje prema korisnicima kadrovskih stanova, gradski stan je sigurno potrebniji nekome poput Borisa Rakića. I dok Grad Split ne bude u stanju zadovoljiti obje strane moj izbor će uvijek biti oni slabiji.

Jučer je gradonačelnik rekao da odluke gradske uprave kroje oni koji su dobili na izborima, a ne stručne službe i da je pročelnica samo činovnik koji treba provoditi njihove ideje. Grad i stagnira, ako ne i nazaduje zadnjih 30 godina upravo zato jer su političari krojili odluke umjesto da su to prepuštali stručnjacima.

Ajmo pokazati da ovaj grad zna bolje. Solidarnost, stručnost pa tek onda politička odluka."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 11:28