StoryEditorOCM
Splithrvoje bašić

Šef splitskog HSLS-a nema dobre vijesti za roditelje: ‘Neće sva djeca biti upisana u vrtić, opet je lagao...‘

Piše split sd
14. srpnja 2023. - 09:07

Početkom idućeg tjedna će roditelji 508 neupisane djece u prvom krugu, dobiti konačno rješenje u kojem piše je li njihovo dijete konačno upalo u vrtić, nakon žalbenog roka.

Ako je za vjerovati Puljku, roditelji ne bi trebali imati razloga za strah jer se nakon „afere Noštromo“ potužio kako svi pričaju o bokunima, a nitko ne priča kako su oni upisali svu djecu u vrtiće „bez obzira jesu li roditelji zaposleni ili ne, pa čak i jesu li prijavljeni na području Splita“. Dakle i prije kraja žalbenog roka požurio je reći da će SVA DJECA biti upisana, iako ga nitko nije vukao za jezik!

Međutim, hoće li zaista sva djeca biti upisana. Tvrdi tako u svom Facebook statusu predsjednik splitskog HSLS-a Hrvoje Bašić, pa nastavlja:

"Nedavno sam pisao da se ova gradska vlast služi istom metodom kao i nekada Milan Bandić, odnosno da će nagurati više djece u vrtićke skupine, nauštrub pedagoškog standarda. Čak i unatoč tom kršenju pedagoških standarda, prema informacijama koje sam danas dobio izgledno je da sva djeca NEĆE biti upisana

Ono što smatram i za što ću se boriti je da svako dijete u Splitu, pa tako i Vaše, zaslužuje svoje mjesto u vrtiću! U tom smislu pretrpavanje skupina dodatnom djecom nije i ne može biti kvalitetno rješenje. Ono što bi trebalo biti rješenje, to su novi vrtići, a o njima se još uvijek samo priča iako je prošlo više od pola mandata!

Dragi roditelji, ukoliko se dogodi da netko od vas nažalost dobije „odbijenicu“ za vaše dijete, molim vas da mi se javite putem ove stranice"

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 05:14