StoryEditorOCM
Splitnema potpisa

SDP-ovac Matijević traži tematsku sjednicu: ‘HDZ i Centar jedini protiv rasvjetljavanja slučaja Puljak i Đerek‘

Piše Split SD
8. siječnja 2024. - 16:47

Predsjednik splitskog SDP-a Davor Matijević na svom Facebook profilu osvrnuo se na zbivanja gradske uprave u proteklih nekoliko mjeseci smatrajući kako je nužno sazvanje tematske sjednice, no nedostaju potpisi. 

- Pokušao sam skupiti potpise za sazivanje tematske sjednice na kojoj bi raspravljali o utjecaju Marijane Puljak na rad gradske uprave i na kojoj bismo mogli konačno rasvijetliti sve oko slučaja Maje Đerek.

U proteklih nekoliko mjeseci su iznesene brojne tvrdnje o nepravilnostima u radu gradske uprave koje su zabrinjavajuće i koje bi valjalo ispitati kao Gradsko vijeće. Htio sam pružiti priliku službenicima da javno svjedoče o tome je li istina da je „Marijana Puljak češće viđena u zgradi gradske uprave od samog gradonačelnika“ i „miješa li im se u rad i daje im direktne naredbe“ jednako kao što je davala i Maji Đerek o čemu svjedoči i javno objavljena prepiska. Naravno o istom bi se imala priliku izjasniti i sama Marijana Puljak te sam siguran da bismo došli do istine i stavili tu temu "ad acta".

Ne mislim da je u redu da Gradsko vijeće nije imalo priliku saslušati i postavljati pitanja o slučaju jedne od rijetkih pročelnica koje su izabrane na natječaju, a kojoj se izgledno servira nezakoniti otkaz.

Sve političke opcije su podržale ovu inicijativu osim Centra i HDZ-a koji su najbrojniji u Gradskom vijeću i bez čijih potpisa se ne može sazvati tematska sjednica.

Nije ovo ni iznenađujuće ako gledamo da je Maja Đerek upozoravala na nezakonitosti u radu HDZ-ove vlade kao i Puljkove administracije te su je obje te stranke javno klevetale, pokušali su obezvrijedit njen rad, a onda su joj i HDZ i Puljak dali nezakoniti otkaz. Sud će je jednog dana vratiti, a taj ceh ćemo platiti mi građani.

Splitski HDZ je tu posebno licemjeran jer su kritizirali Puljka zbog njegovog sukoba s Majom Đerek, a sad kad su mogli omogućiti da se o tom slučaju raspravlja na Gradskom vijeću su naglo izgubili interes. Puno veći interes su pokazali u naricanju kad njihova članica nije zaposlena u gradskoj upravi, ali bi sigurno bili vrlo glasni da su otkaz dobili neki njihovi pročelnici, ravnatelji ili direktori koje je ova vlast ostavila na pozicijama, a neke čak i promovirala. Pokazala se ona da ne laje nikad pas zbog sela nego zbog sebe. HDZ uvijek galami samo zbog svojih interesa.

image

Facebook objava Davora Matijevića

Screenshot Fb/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 11:37