StoryEditorOCM

Reklamni stručnjaci fino će utržiti na promociji Žnjana, zavrtjet će stotina tisuća eura. Neki ugovori već su potpisani

Piše Sandi Vidulić
8. ožujka 2024. - 10:00

Iz gradskih struktura moglo se čuti kako je uređenje i rekonstrukcija žnjanskog platoa najveći graditeljski pothvat u zadnjih 45 godina. Štoviše, govorilo se i da je riječ o najvećem projektu od vremena Mediteranskih igara koje su bile 1979. godine.

Ako je uređenje plaže, ma kako velika bila, najbolje što se moglo Splitu dogoditi nakon pola stoljeća, onda bi se imali razloga zamisliti nad našom budućnosti. No, da ne bi previše s time razbijali glavu, odnosno, da bi prihvatili izgradnju platoa kao put u svjetlu budućnost, pobrinut će se reklamni stručnjaci.

Po onoj krilatici iz doba radnih akcija "Mi gradimo prugu, pruga gradi nas", projekt uređenja platoa će se predstaviti kao kolektivni boljitak.

U promotivne aktivnosti, snimanje i grafičke djelatnosti uložit će se preko stotinu tisuća eura. Neke od tih usluga, kao snimanje gradilišta, prate sve velike projekte, radi dokumentacije, ali i nadzora. No, primijeti se kako ima i dosta reklamnih usluga. Također, u pitanju su iznosi manji od 26.500 eura koji ne idu na javnu nabavu.

Prije nego što su počeli radovi na Žnjanu, prošle godine ova gradska tvrtka sklopila je ugovor za PR usluge pod nazivom "Izrada i provedba komunikacijskog plana projekta uređenja Žnjanskog platoa i poslovanja društva Žnjan d.o.o." za 23.757 eura (bez PDV) s tvrtkom Vajt d.o.o. Ugovor s tvrtkom u kojoj je direktor poznati PR stručnjak Jerko Trogrlić potpisan je na rok od 18 mjeseci.

image

Jerko Trogrlić

Luka Gerlanc/Cropix

Evo koje medijske usluge vezano za žnjanski plato, prema Planu nabave objavljenom 02. ožujaka na "Elektronskom oglasniku javne nabave", Žnjan d.o.o. namjerava naručiti u prvom kvartalu ove godine:

Usluga izrade 3D animacije Žnjanskog platoa 20.000,00 eura

Usluge godišnje promocije kapitalnog projekta Žnjanski plato na elektronskoj oglasnoj ploči u Zračnoj luci Split 12.000,00 eura

Usluge oglašavanje kapitalnog projekta Žnjanski plato na jumbo plakatima 2.000,00 eura

Usluga izrade rendera 3D vizualizacije Žnjanskog platoa 13.000,00 eura

Usluga grafičkog oblikovanja vizualnog identiteta projekta Žnjanski plato u Splitu 16.000,00 eura

Usluga dobave, postavljanja i održavanja kamera za vremensko praćenje građenja ("timelapse") na Žnjanskom platou s izradom slikovnih digitalnih zapisa 10.000,00 eura

Usluga snimanje dronom i izrade klipova za praćenje realizacije građenja na Žnjanskom platou 13.000,00 eura

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 04:36