StoryEditorOCM
Splitbez vode i matoševa

Na Šperunu pukla kanalizacijska cijev, ljudi se guše u smradu. Ugostitelji moraju ventilatorima tjerati neugodan vonj

Piše split sd
14. srpnja 2023. - 23:00

Večeras oko 21:30 na Šperunu ispod trga pukla je vodovodna cijev.. Naime, kako nam javlja tehnički direktor ViK-a Ivica Perić, došlo je do začepljenja fekalnog kolektora.

- Naše cisterne su pristupile sanaciji. Nažalost, čini se da je došlo i do značajnijeg oštećenja. Zbog toga, preko noći ćemo napraviti iskop i dati sve od sebe da problem riješimo do jutra. Svjesni smo da su vrućine i sezona, zato svemu pristupamo maksimalno žurno i ozbiljno - kazao nam je Perić, pritom zamolivši građane za strpljenje. 

Vodovod su o problemu upozorili iz pizzerije Sette Sorelle. Iako se na čitavom Šperunu osjeti neugodan vonj, u pizzeriji nisu naročito mrzovoljni. Kažu, stare su cijevi, ovakve stvari se događaju.

Kako doznajemo s terena, iskopi su započeli iza 23. sata. 

image
B.l./
image
B.l./

U ugostiteljskom objektu Oko podne su postavili ventilatore kako bi otpuhali miris. Vlasnik je postavio ventilatore jer su neki gosti krenuli odlaziti. Terasa je puna, no gosti pitaju kada će se miris prestati osjećati.

image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix

Grupa Šveđana s kojom smo razgovarali kažu nam kako se osjećao neugodan miris dok su jeli u restoranu zbog čega su kao kompenzaciju dobili bocu vina.

Kao da to nije bilo dovoljno, istovremeno je došlo je i do puknuća vodoopskrbnog cjevovoda u Matoševoj ulici; od Prilaza Vladimira Nazora do ulaska u tunel.

Radnici ViK-a su na terenu. Autocisterna s pitkom vodom nalazit će se kod mjesta radova. Popravak cjevovoda i ponovna uspostava vodoopskrbe očekuje se u ranim jutarnjim satima.

image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix

Iz splitskog Vodovoda mole potrošače da ne koriste uređaje za čiji rad je potrebna voda u količini i tlaku iz javne vodoopskrbne mreže. Također, upozoravaju da nakon ponovnog puštanja vode može doći do zamućenja vode dok se ne uspostave normalni uvjeti tečenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 15:47