StoryEditorOCM
SplitZAŠTITA DOSTOJANSTVA

Puljkova povjerenica objašnjava zašto ne može komentirati obustavu postupka za Đerek: ‘To je tajna i povjerljiva stvar‘

Piše T. Ga.
29. kolovoza 2023. - 17:42

Suspendirana pročelnica Upravnog odjela za gradsku imovinu Maja Đerek kazala je danas za medije da je obustavljen postupak za zaštitu dostojanstva koji je podnijela protiv gradonačelnika Ivice Puljka zbog omalovažavanja i zamjenika Bojana Ivoševića zbog vrijeđanja.

image




 

Božidar Vukičević/Cropix

Upitali smo potom Grad Split zašto je taj postupak obustavljen, a odgovorila nam je Kristina Nuić Prka u svojstvu osobe za zaštitu dostojanstva službenika i namještenika Grada Splita.

image
Duje Klarić/Cropix

- Postupak zaštite dostojanstva je tajan i povjerljiv. Povjerljiv je sadržaj postupka, imena uključenih osoba i sama činjenica vođenja postupka.

To što se jedna od stranaka u postupku faktički odrekla te povjerljivosti i obavijestila medije o činjenici vođenja postupka, ne oslobađa odgovornosti Grad Split i osobu za zaštitu dostojanstva za čuvanje te povjerljivosti.

image

Kristina Nuić Prka

Duje Klarić/Cropix

Svrha odredbe o povjerljivosti je i zaštita opravdanih interesa svih uključenih osoba te nikakvi komentari o vođenju postupka ili njegovom rezultatu ne mogu i neće biti davani trećim osobama.

Grad Split je obvezan prema odredbama Zakona o radu te odgovara i prekršajno. U slučaju da se neka od osoba ipak odlučila prekršiti ovu zabranu i obvezu na povjerljivost, zainteresirane strane mogu tražiti naknadu štete i zaštitu svojih legitimnih interesa.

Odluka koja je donesena može biti predmet sudske ocjene - stoji u očitovanju Nuić Prke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 05:53