stdClass Object ( [id] => 1336569 [title] => Puljak odobrio izmjene GUP-a, ali bit će gotove - nakon što u svaku rupu uvale zgradurinu? Novaković: Ne bih o rokovima [alias] => puljak-odobrio-izmjene-gup-a-ali-bit-ce-gotove-nakon-sto-u-svaku-rupu-uvale-zgradurinu-novakovic-ne-bih-o-rokovima [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Otkako je došao na vlast u Splitu, Ivica Puljak sa svojim suradnicima govori da će se raditi na izmjenama GUP-a kojima će biti ispravljene anomalije koje desetljećima omogućuju investitorima da u svaku “rupu” uvale zgradurinu. No, tek je ovih dana Puljak donio Zaključak kojim je Zavodu za prostorno uređenje Grada Splita povjerio poslove izrade Izmjena i dopuna GUP-a i Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Splita (PPUGS).

Znači li to da sve do sada Javna ustanova nije imala ovlaštenje za rad na izmjenama GUP-a i PPUGS-a, upitali smo ravnateljicu Janju Novaković.

- Ne znam što podrazumijevate pod pojmom “ovlaštenje”. Zavod je u rujnu dobio suglasnost nadležnog ministarstva za obavljanje svih stručnih poslova prostornog uređenja, a Zaključkom gradonačelnika povjeren mu je rad na izradi spomenutih izmjena i dopuna - tvrdi Novaković.

Drugim riječima, ispada da sve do sada ova Javna ustanova nije imala odobrenje gradonačelnika da radi izmjene krovne planerske dokumentacije GUP-a i PPUGS-a, premda nam je ravnateljica prošli put rekla da im je to primarni zadatak.

Zastala izmjena

Izrada na izmjenama planova je zastala nakon što je Banovina u travnju ove godine raskinula ugovor s tvrtkom “GIS plan”. Janja Novaković je izabrana za v.d. ravnateljice u prosincu prošle godine da bi postala ravnateljica u travnju ove godine. U kolovozu 2023. je dovršen natječaj za tri radna mjesta, a od 1. listopada sve tri djelatnice zaposlene su u Javnoj ustanovi.

Jedna od njih je urbanistica Gorana Barbarić, koja je donedavno s Janjom Novaković radila u zajedničkoj firmi koju su njih dvije osnovale “Urbi & Archi”. Barbarić je i dalje jedina zaposlena i vlasnica te tvrtke, a privodi kraju urbanističke planove za Makarsku i Podstranu.

Kad smo prošli put pitali ravnateljicu Novaković je li prihvatljivo da jedna osoba radi i u privatnoj firmi i u gradskom Zavodu za prostorno uređenje, izjavila je da to nije sporno: “Urbanistica Barbarić je u Zavodu zaposlena na puno radno vrijeme i u tom vremenu obavlja posao za Zavod.”

---

image

Janja Novaković, ravnateljica Zavoda za prostorno uređenje Grada Splita

Duje Klarić/Cropix
---

Dvije suvlasnice privatne tvrtke se zaposlile u splitskom Zavodu, jedna i dalje sjedi na obje stolice: ‘Može se to...‘

Međutim, sad ispada da je gradonačelnik prije koji dan odobrio Zavodu za prostorno uređenje da uopće radi izmjenu planova. Je li Zavod “na crno” radio GUP i Prostorni plan Splita, dok još nije gradonačelnik povjerio te poslove, ili je par novoprimljenih djelatnica u miru pijuckalo kavice čekajući da Puljak upali zeleno svjetlo za početak radova?

Upitali smo ravnateljicu koje poslove je obavljao Zavod, ako nije imao sve do sada odobrenje gradonačelnika da radi izmjene GUP-a i PPUGS-a?

- Zavod je do 24. listopada obavljao stručne poslove analize dosad izrađenog radnog materijala za nacrt prijedloga ID GUP-a i PPUG-a od bivšeg izrađivača izmjena i dopuna planova te druge pripremne radnje koje prethode početku izrade ID GUP-a i PPUG-a - tvrdi ravnateljica.

Očekivani rok

Janja Novaković 13. listopada za “Slobodnu” je najavila da je očekivani rok za konačni prijedlog Izmjena i dopuna GUP-a i PPUGS-a ožujak 2024. Upitali smo je da li i dalje stoji pri toj procjeni?

- U prijašnjim odgovorima na Vaša pitanja izjavila sam da se može govoriti samo o okvirno postavljenom, načelno očekivanom roku, s obzirom da trajanje pojedinih faza izrade djelomično ovisi o drugim sudionicima u postupku - odgovara ravnateljica.

---

image

Panorama gradskih kvartova: Lovret, Spinut, Marjan
 

Vojko Bašić/Cropix
---

- U prostornom planiranju nije neuobičajeno da se rokovi prekorače na način da plan dođe do zadnjeg koraka (suglasnost nadležnog ministarstva) pa da se ponovno vrati na prvi korak (Odluka o izradi), i to se događa tvrtkama koje se smatraju iskusnima i stručnima, tako da smatram, kao i svi urbanisti koje poznajem, da se u prostornom planiranju teško može razgovarati o rokovima, i to sve do zadnjeg koraka izrade plana - tvrdi Novaković.

- Drugi sudionici koji izravno ili neizravno sudjeluju u postupku te o kojima djelomično ovise rokovi su: nositelj izrade plana, gradonačelnik, gradsko vijeće, stručni suradnici, javnopravna tijela koja sudjeluju u postupku, sva javnopravna tijela čije propise smo dužni poštivati prilikom izrade prostornih planova, svi sudionici javne rasprave, Zavod za prostorno uređenje Splitsko-dalmatinske županije, nadležno ministarstvo i dr. U našem slučaju situacija je dodatno specifična jer se radi o tek formiranom timu zaposlenika koji je tek započeo s izradom izmjena i dopuna navedenih planova - ističe Janja Novaković.

- Osim toga, radi se o javnoj ustanovi čija dinamika ukupnog poslovanja djelomično ovisi o osnivaču ustanove, što se odražava na dinamiku obavljanja stručnih poslova ustanove. Slijedom svega navedenog, s obzirom na prevelik broj parametara koji su izvan mog utjecaja, zbog čega nemam dovoljno kriterija za mjerodavnu procjenu, smatram da nema potrebe za mojim daljnjim procjenjivanjem rokova izrade - zaključuje ovaj put ravnateljica Javne ustanove Zavod za prostorno uređenje Grada Splita, koja je očito odustala od davanja prognoza kad bi planovi mogli biti gotovi.

Podsjetimo, u pitanju su tzv. Prve izmjene GUP-a i PPUG-a prema “Urbanističkoj politici grada Splita 2021. - 2026”. Prema onom kako je zamišljena “Urbanistička politika”, prve izmjene tih dokumenata trebale su stupiti na snagu još u ljeto 2022.

Zaštita prostora

---

image

Teo Vojković, pročelnik Upravnog odjela za urbanizam i predsjednik upravnog vijeća Zavoda za urbanizam

Joško Šupić/Cropix
---

Kao što je najavljeno, s prvim izmjenama trebalo bi omogućiti lakšu izgradnju objekata javne namjene, kao što su vrtići i škole, garaže i tržnice, te školske dvorane uz postojeće školske objekte. Očekuje se povećanje zelenih površina u gradu, strože mjere za njihovu zaštitu i smanjivanje građevinskih područja na Marjanu, koja su prevelika. Najavljeno je i da bi se uklonilo neke odredbe koje snižavaju kvalitetu življenja, kao pregusta gradnja, a koje idu na ruku investitorima u eksploataciji prostora.

- U izmjenama GUP-a koje su u tijeku pitanje parametara izgrađenosti i iskoristivosti parcele, te udaljenosti objekta od granice je jedno od najozbiljnijih pitanja na kojem radimo - izjavio je početkom kolovoza 2022. Teo Vojković, pročelnik Upravnog odjela za urbanizam, koji je predsjednik upravnog vijeća Zavoda za urbanizam, dok se još radilo izmjene GUP-a i Prostornog plana s tvrtkom GIS plan. Ali, u travnju 2023. je suradnja prekinuta zbog “nepomirljivih razlika”.

U međuvremenu, zahvaljujući kašnjenju u izradi prostorno planske dokumentacije, po starom modelu koji svi stručnjaci kritiziraju, izdaju se građevinske dozvole za masivne zgrade na “kozjim putovima”, kao što se događa na komunalno neopremljenom istoku Splita, koji su napali investitori…

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Izmjenama Generalnog urbanističkog plana trebalo bi omogućiti lakšu izgradnju objekata javne namjene. Očekuje se povećanje zelenih površina u gradu, radi se pitanje parametara izgrađenosti i iskoristivosti parcele, te udaljenosti objekta od granice, ali možda neće ni trebati ako se ne bude imalo što zaštititi. Kad će biti gotovo, nema odgovora [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => što se čeka(lo)? [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => Izmjenama Generalnog urbanističkog plana trebalo bi omogućiti lakšu izgradnju objekata javne namjene. Očekuje se povećanje zelenih površina u gradu, radi se pitanje parametara izgrađenosti i iskoristivosti parcele, te udaljenosti objekta od granice, ali možda neće ni trebati ako se ne bude imalo što zaštititi. Kad će biti gotovo, nema odgovora što se čeka(lo)? 2 0 6607 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-10-27 11:26:36 [created_by] => 3201 [created_by_alias] => Sandi Vidulić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-11-06 12:34:55 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-11-06 12:33:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => Izmjenama Generalnog urbanističkog plana trebalo bi omogućiti lakšu izgradnju objekata javne namjene. Očekuje se povećanje zelenih površina u gradu, radi se pitanje parametara izgrađenosti i iskoristivosti parcele, te udaljenosti objekta od granice, ali možda neće ni trebati ako se ne bude imalo što zaštititi. Kad će biti gotovo, nema odgovora [metadata] => robots= author= title=Puljak odobrio izmjene GUP-a, ali bit će gotove - nakon što u svaku rupu uvale zgradurinu? Novaković: Ne bih o rokovima [metakey] => Prostorni plan uređenja Grada Splita , Zavod za prostorno uređenje Grada Splita , Janja Novaković, izmjene gup [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/10\/27\/26003934.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/27\/25678858.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/27\/25873366.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/27\/25813797.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Vojko Ba\u0161i\u0107, Duje Klari\u0107\/Cropix","Duje Klari\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Je li Zavod \u201cna crno\u201d radio GUP i Prostorni plan Splita, ili je par novoprimljenih djelatnica u miru pijuckalo kavice \u010dekaju\u0107i da Puljak upali zeleno svjetlo za po\u010detak radova?<\/p>","

Janja Novakovi\u0107, ravnateljica Zavoda za prostorno ure\u0111enje Grada Splita<\/p>","

Panorama gradskih kvartova: Lovret, Spinut, Marjan
\n\u00a0<\/p>","

Teo Vojkovi\u0107, pro\u010delnik Upravnog odjela za urbanizam i predsjednik upravnog vije\u0107a Zavoda za urbanizam<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1200x800","hd_26003934_1920.jpg":"1920x1080","k_26003934_1280.jpg":"1280x1280","k_26003934_1024.jpg":"1024x1024","k_26003934_640.jpg":"640x640","k_26003934_480.jpg":"480x480","k_26003934_340.jpg":"340x340","k_26003934_220.jpg":"220x220","o_26003934_1280.jpg":"1280x853","o_26003934_1024.jpg":"1024x682","o_26003934_640.jpg":"640x426","o_26003934_480.jpg":"480x320","o_26003934_340.jpg":"340x226","o_26003934_220.jpg":"220x146","h_26003934_1280.jpg":"1280x854","h_26003934_1024.jpg":"1024x683","h_26003934_640.jpg":"640x427","h_26003934_480.jpg":"480x320","h_26003934_340.jpg":"340x227","h_26003934_220.jpg":"220x147","pp_26003934_1280.jpg":"1280x1628","pp_26003934_1024.jpg":"1024x1303","pp_26003934_640.jpg":"640x814","pp_26003934_480.jpg":"480x611","pp_26003934_340.jpg":"340x432","pp_26003934_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1511","hd_25678858_1920.jpg":"1920x1080","k_25678858_1280.jpg":"1280x1280","k_25678858_1024.jpg":"1024x1024","k_25678858_640.jpg":"640x640","k_25678858_480.jpg":"480x480","k_25678858_340.jpg":"340x340","k_25678858_220.jpg":"220x220","o_25678858_1280.jpg":"1280x1007","o_25678858_1024.jpg":"1024x805","o_25678858_640.jpg":"640x503","o_25678858_480.jpg":"480x377","o_25678858_340.jpg":"340x267","o_25678858_220.jpg":"220x173","h_25678858_1280.jpg":"1280x854","h_25678858_1024.jpg":"1024x683","h_25678858_640.jpg":"640x427","h_25678858_480.jpg":"480x320","h_25678858_340.jpg":"340x227","h_25678858_220.jpg":"220x147","pp_25678858_1280.jpg":"1280x1628","pp_25678858_1024.jpg":"1024x1303","pp_25678858_640.jpg":"640x814","pp_25678858_480.jpg":"480x611","pp_25678858_340.jpg":"340x432","pp_25678858_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1212","hd_25873366_1920.jpg":"1920x1080","k_25873366_1280.jpg":"1280x1280","k_25873366_1024.jpg":"1024x1024","k_25873366_640.jpg":"640x640","k_25873366_480.jpg":"480x480","k_25873366_340.jpg":"340x340","k_25873366_220.jpg":"220x220","o_25873366_1280.jpg":"1280x808","o_25873366_1024.jpg":"1024x646","o_25873366_640.jpg":"640x404","o_25873366_480.jpg":"480x303","o_25873366_340.jpg":"340x214","o_25873366_220.jpg":"220x138","h_25873366_1280.jpg":"1280x854","h_25873366_1024.jpg":"1024x683","h_25873366_640.jpg":"640x427","h_25873366_480.jpg":"480x320","h_25873366_340.jpg":"340x227","h_25873366_220.jpg":"220x147","pp_25873366_1280.jpg":"1280x1628","pp_25873366_1024.jpg":"1024x1303","pp_25873366_640.jpg":"640x814","pp_25873366_480.jpg":"480x611","pp_25873366_340.jpg":"340x432","pp_25873366_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1271","hd_25813797_1920.jpg":"1920x1080","k_25813797_1280.jpg":"1280x1280","k_25813797_1024.jpg":"1024x1024","k_25813797_640.jpg":"640x640","k_25813797_480.jpg":"480x480","k_25813797_340.jpg":"340x340","k_25813797_220.jpg":"220x220","o_25813797_1280.jpg":"1280x847","o_25813797_1024.jpg":"1024x677","o_25813797_640.jpg":"640x423","o_25813797_480.jpg":"480x317","o_25813797_340.jpg":"340x225","o_25813797_220.jpg":"220x145","h_25813797_1280.jpg":"1280x854","h_25813797_1024.jpg":"1024x683","h_25813797_640.jpg":"640x427","h_25813797_480.jpg":"480x320","h_25813797_340.jpg":"340x227","h_25813797_220.jpg":"220x147","pp_25813797_1280.jpg":"1280x1628","pp_25813797_1024.jpg":"1024x1303","pp_25813797_640.jpg":"640x814","pp_25813797_480.jpg":"480x611","pp_25813797_340.jpg":"340x432","pp_25813797_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 15 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 8155159 Threads: 2 Questions: 1685401195 Slow queries: 5023435 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 112569743 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 44 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /split ) ) [link] => /split/puljak-odobrio-izmjene-gup-a-ali-bit-ce-gotove-nakon-sto-u-svaku-rupu-uvale-zgradurinu-novakovic-ne-bih-o-rokovima-1336569 [printLink] => /split/puljak-odobrio-izmjene-gup-a-ali-bit-ce-gotove-nakon-sto-u-svaku-rupu-uvale-zgradurinu-novakovic-ne-bih-o-rokovima-1336569?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 735799 [name] => Prostorni plan uređenja Grada Splita [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-11-06 13:35:09 [main_article_id] => 0 [alias] => prostorni-plan-uredenja-grada-splita [link] => /tag/prostorni-plan-uredenja-grada-splita ) [1] => stdClass Object ( [id] => 635888 [name] => Zavod za prostorno uređenje Grada Splita [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-04-12 15:13:39 [main_article_id] => 0 [alias] => zavod-za-prostorno-uredenje-grada-splita [link] => /tag/zavod-za-prostorno-uredenje-grada-splita ) [2] => stdClass Object ( [id] => 699603 [name] => Janja Novaković [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-12-09 17:48:59 [main_article_id] => 0 [alias] => janja-novakovic [link] => /tag/janja-novakovic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 735800 [name] => izmjene gup [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-11-06 13:35:09 [main_article_id] => 0 [alias] => izmjene-gup [link] => /tag/izmjene-gup ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Izmjenama Generalnog urbanističkog plana trebalo bi omogućiti lakšu izgradnju objekata javne namjene. Očekuje se povećanje zelenih površina u gradu, radi se pitanje parametara izgrađenosti i iskoristivosti parcele, te udaljenosti objekta od granice, ali možda neće ni trebati ako se ne bude imalo što zaštititi. Kad će biti gotovo, nema odgovora [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => što se čeka(lo)? [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Puljak odobrio izmjene GUP-a, ali bit će gotove - nakon što u svaku rupu uvale zgradurinu? Novaković: Ne bih o rokovima [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3201 [name] => Sandi Vidulić [username] => sandi-viduli [email] => sandi-viduli@sd.hr [password] => $2y$10$QEONSV0iJcSKDJHoRmUlnugIL0..tKPBYNZIP7zCykZEUoWHMIhke [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/sandi-vidulic-3201 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1719 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/d7b193a1bc1ac1437dad7e71367ea22f?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/27/26003934.jpg [galleryCount] => 4 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Vojko Bašić, Duje Klarić/Cropix [mainImageDesc] =>

Je li Zavod “na crno” radio GUP i Prostorni plan Splita, ili je par novoprimljenih djelatnica u miru pijuckalo kavice čekajući da Puljak upali zeleno svjetlo za početak radova?

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/27/26003934.jpg [title] =>

Je li Zavod “na crno” radio GUP i Prostorni plan Splita, ili je par novoprimljenih djelatnica u miru pijuckalo kavice čekajući da Puljak upali zeleno svjetlo za početak radova?

Vojko Bašić, Duje Klarić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/27/25678858.jpg [title] =>

Janja Novaković, ravnateljica Zavoda za prostorno uređenje Grada Splita

Duje Klarić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/27/25873366.jpg [title] =>

Panorama gradskih kvartova: Lovret, Spinut, Marjan
 

Vojko Bašić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/27/25813797.jpg [title] =>

Teo Vojković, pročelnik Upravnog odjela za urbanizam i predsjednik upravnog vijeća Zavoda za urbanizam

Joško Šupić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Otkako je došao na vlast u Splitu, Ivica Puljak sa svojim suradnicima govori da će se raditi na izmjenama GUP-a kojima će biti ispravljene anomalije koje desetljećima omogućuju investitorima da u svaku “rupu” uvale zgradurinu. No, tek je ovih dana Puljak donio Zaključak kojim je Zavodu za prostorno uređenje Grada Splita povjerio poslove izrade Izmjena i dopuna GUP-a i Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Splita (PPUGS).

Znači li to da sve do sada Javna ustanova nije imala ovlaštenje za rad na izmjenama GUP-a i PPUGS-a, upitali smo ravnateljicu Janju Novaković.

- Ne znam što podrazumijevate pod pojmom “ovlaštenje”. Zavod je u rujnu dobio suglasnost nadležnog ministarstva za obavljanje svih stručnih poslova prostornog uređenja, a Zaključkom gradonačelnika povjeren mu je rad na izradi spomenutih izmjena i dopuna - tvrdi Novaković.

Drugim riječima, ispada da sve do sada ova Javna ustanova nije imala odobrenje gradonačelnika da radi izmjene krovne planerske dokumentacije GUP-a i PPUGS-a, premda nam je ravnateljica prošli put rekla da im je to primarni zadatak.

Zastala izmjena

Izrada na izmjenama planova je zastala nakon što je Banovina u travnju ove godine raskinula ugovor s tvrtkom “GIS plan”. Janja Novaković je izabrana za v.d. ravnateljice u prosincu prošle godine da bi postala ravnateljica u travnju ove godine. U kolovozu 2023. je dovršen natječaj za tri radna mjesta, a od 1. listopada sve tri djelatnice zaposlene su u Javnoj ustanovi.

Jedna od njih je urbanistica Gorana Barbarić, koja je donedavno s Janjom Novaković radila u zajedničkoj firmi koju su njih dvije osnovale “Urbi & Archi”. Barbarić je i dalje jedina zaposlena i vlasnica te tvrtke, a privodi kraju urbanističke planove za Makarsku i Podstranu.

Kad smo prošli put pitali ravnateljicu Novaković je li prihvatljivo da jedna osoba radi i u privatnoj firmi i u gradskom Zavodu za prostorno uređenje, izjavila je da to nije sporno: “Urbanistica Barbarić je u Zavodu zaposlena na puno radno vrijeme i u tom vremenu obavlja posao za Zavod.”

---

image

Janja Novaković, ravnateljica Zavoda za prostorno uređenje Grada Splita

Duje Klarić/Cropix
---

Dvije suvlasnice privatne tvrtke se zaposlile u splitskom Zavodu, jedna i dalje sjedi na obje stolice: ‘Može se to...‘

Međutim, sad ispada da je gradonačelnik prije koji dan odobrio Zavodu za prostorno uređenje da uopće radi izmjenu planova. Je li Zavod “na crno” radio GUP i Prostorni plan Splita, dok još nije gradonačelnik povjerio te poslove, ili je par novoprimljenih djelatnica u miru pijuckalo kavice čekajući da Puljak upali zeleno svjetlo za početak radova?

Upitali smo ravnateljicu koje poslove je obavljao Zavod, ako nije imao sve do sada odobrenje gradonačelnika da radi izmjene GUP-a i PPUGS-a?

- Zavod je do 24. listopada obavljao stručne poslove analize dosad izrađenog radnog materijala za nacrt prijedloga ID GUP-a i PPUG-a od bivšeg izrađivača izmjena i dopuna planova te druge pripremne radnje koje prethode početku izrade ID GUP-a i PPUG-a - tvrdi ravnateljica.

Očekivani rok

Janja Novaković 13. listopada za “Slobodnu” je najavila da je očekivani rok za konačni prijedlog Izmjena i dopuna GUP-a i PPUGS-a ožujak 2024. Upitali smo je da li i dalje stoji pri toj procjeni?

- U prijašnjim odgovorima na Vaša pitanja izjavila sam da se može govoriti samo o okvirno postavljenom, načelno očekivanom roku, s obzirom da trajanje pojedinih faza izrade djelomično ovisi o drugim sudionicima u postupku - odgovara ravnateljica.

---

image

Panorama gradskih kvartova: Lovret, Spinut, Marjan
 

Vojko Bašić/Cropix
---

- U prostornom planiranju nije neuobičajeno da se rokovi prekorače na način da plan dođe do zadnjeg koraka (suglasnost nadležnog ministarstva) pa da se ponovno vrati na prvi korak (Odluka o izradi), i to se događa tvrtkama koje se smatraju iskusnima i stručnima, tako da smatram, kao i svi urbanisti koje poznajem, da se u prostornom planiranju teško može razgovarati o rokovima, i to sve do zadnjeg koraka izrade plana - tvrdi Novaković.

- Drugi sudionici koji izravno ili neizravno sudjeluju u postupku te o kojima djelomično ovise rokovi su: nositelj izrade plana, gradonačelnik, gradsko vijeće, stručni suradnici, javnopravna tijela koja sudjeluju u postupku, sva javnopravna tijela čije propise smo dužni poštivati prilikom izrade prostornih planova, svi sudionici javne rasprave, Zavod za prostorno uređenje Splitsko-dalmatinske županije, nadležno ministarstvo i dr. U našem slučaju situacija je dodatno specifična jer se radi o tek formiranom timu zaposlenika koji je tek započeo s izradom izmjena i dopuna navedenih planova - ističe Janja Novaković.

- Osim toga, radi se o javnoj ustanovi čija dinamika ukupnog poslovanja djelomično ovisi o osnivaču ustanove, što se odražava na dinamiku obavljanja stručnih poslova ustanove. Slijedom svega navedenog, s obzirom na prevelik broj parametara koji su izvan mog utjecaja, zbog čega nemam dovoljno kriterija za mjerodavnu procjenu, smatram da nema potrebe za mojim daljnjim procjenjivanjem rokova izrade - zaključuje ovaj put ravnateljica Javne ustanove Zavod za prostorno uređenje Grada Splita, koja je očito odustala od davanja prognoza kad bi planovi mogli biti gotovi.

Podsjetimo, u pitanju su tzv. Prve izmjene GUP-a i PPUG-a prema “Urbanističkoj politici grada Splita 2021. - 2026”. Prema onom kako je zamišljena “Urbanistička politika”, prve izmjene tih dokumenata trebale su stupiti na snagu još u ljeto 2022.

Zaštita prostora

---

image

Teo Vojković, pročelnik Upravnog odjela za urbanizam i predsjednik upravnog vijeća Zavoda za urbanizam

Joško Šupić/Cropix
---

Kao što je najavljeno, s prvim izmjenama trebalo bi omogućiti lakšu izgradnju objekata javne namjene, kao što su vrtići i škole, garaže i tržnice, te školske dvorane uz postojeće školske objekte. Očekuje se povećanje zelenih površina u gradu, strože mjere za njihovu zaštitu i smanjivanje građevinskih područja na Marjanu, koja su prevelika. Najavljeno je i da bi se uklonilo neke odredbe koje snižavaju kvalitetu življenja, kao pregusta gradnja, a koje idu na ruku investitorima u eksploataciji prostora.

- U izmjenama GUP-a koje su u tijeku pitanje parametara izgrađenosti i iskoristivosti parcele, te udaljenosti objekta od granice je jedno od najozbiljnijih pitanja na kojem radimo - izjavio je početkom kolovoza 2022. Teo Vojković, pročelnik Upravnog odjela za urbanizam, koji je predsjednik upravnog vijeća Zavoda za urbanizam, dok se još radilo izmjene GUP-a i Prostornog plana s tvrtkom GIS plan. Ali, u travnju 2023. je suradnja prekinuta zbog “nepomirljivih razlika”.

U međuvremenu, zahvaljujući kašnjenju u izradi prostorno planske dokumentacije, po starom modelu koji svi stručnjaci kritiziraju, izdaju se građevinske dozvole za masivne zgrade na “kozjim putovima”, kao što se događa na komunalno neopremljenom istoku Splita, koji su napali investitori…

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Vojko Bašić, Duje Klarić/Cropix Duje Klarić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Joško Šupić/Cropix
Vojko Bašić, Duje Klarić/Cropix

Je li Zavod “na crno” radio GUP i Prostorni plan Splita, ili je par novoprimljenih djelatnica u miru pijuckalo kavice čekajući da Puljak upali zeleno svjetlo za početak radova?

Duje Klarić/Cropix

Janja Novaković, ravnateljica Zavoda za prostorno uređenje Grada Splita

Vojko Bašić/Cropix

Panorama gradskih kvartova: Lovret, Spinut, Marjan
 

Joško Šupić/Cropix

Teo Vojković, pročelnik Upravnog odjela za urbanizam i predsjednik upravnog vijeća Zavoda za urbanizam

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/puljak-odobrio-izmjene-gup-a-ali-bit-ce-gotove-nakon-sto-u-svaku-rupu-uvale-zgradurinu-novakovic-ne-bih-o-rokovima-1336569 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=f8b13a013de5e8938e0e6d84f305a7019b32ffb1 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Puljak+odobrio+izmjene+GUP-a%2C+ali+bit+%C4%87e+gotove+-+nakon+%C5%A1to+u+svaku+rupu+uvale+zgradurinu%3F+Novakovi%C4%87%3A+Ne+bih+o+rokovima&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fpuljak-odobrio-izmjene-gup-a-ali-bit-ce-gotove-nakon-sto-u-svaku-rupu-uvale-zgradurinu-novakovic-ne-bih-o-rokovima-1336569 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fpuljak-odobrio-izmjene-gup-a-ali-bit-ce-gotove-nakon-sto-u-svaku-rupu-uvale-zgradurinu-novakovic-ne-bih-o-rokovima-1336569 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Izmjenama Generalnog urbanističkog plana trebalo bi omogućiti lakšu izgradnju objekata javne namjene. Očekuje se povećanje zelenih površina u gradu, radi se pitanje parametara izgrađenosti i iskoristivosti parcele, te udaljenosti objekta od granice, ali možda neće ni trebati ako se ne bude imalo što zaštititi. Kad će biti gotovo, nema odgovora [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => što se čeka(lo)? [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Splitšto se čeka(lo)?

Puljak odobrio izmjene GUP-a, ali bit će gotove - nakon što u svaku rupu uvale zgradurinu? Novaković: Ne bih o rokovima

Piše Sandi Vidulić
6. studenog 2023. - 13:33
Je li Zavod “na crno” radio GUP i Prostorni plan Splita, ili je par novoprimljenih djelatnica u miru pijuckalo kavice čekajući da Puljak upali zeleno svjetlo za početak radova?Vojko Bašić, Duje Klarić/Cropix

Otkako je došao na vlast u Splitu, Ivica Puljak sa svojim suradnicima govori da će se raditi na izmjenama GUP-a kojima će biti ispravljene anomalije koje desetljećima omogućuju investitorima da u svaku “rupu” uvale zgradurinu. No, tek je ovih dana Puljak donio Zaključak kojim je Zavodu za prostorno uređenje Grada Splita povjerio poslove izrade Izmjena i dopuna GUP-a i Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Splita (PPUGS).

Znači li to da sve do sada Javna ustanova nije imala ovlaštenje za rad na izmjenama GUP-a i PPUGS-a, upitali smo ravnateljicu Janju Novaković.

- Ne znam što podrazumijevate pod pojmom “ovlaštenje”. Zavod je u rujnu dobio suglasnost nadležnog ministarstva za obavljanje svih stručnih poslova prostornog uređenja, a Zaključkom gradonačelnika povjeren...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2024 19:09