StoryEditorOCM
Splitpreokret

Puljak ipak neće kadrovske stanove dati socijali, najavio reviziju slučaja Borisa Rakića: ‘Možda smo mogli i drukčije‘

Piše Gabrijela Radanović
27. srpnja 2023. - 09:55

Odjeknula je jutros vijest Dalmatinskog portala da će se korisnici kadrovskih stanova iseliti iz postojećih kvadrata te da će se isti dodijeliti socijalno ugroženim obiteljima i građanima. No, gradonačelnik Ivica Puljak demantirao je tu vijest na konferenciji za medije prije tematske sjednice o onečišćenju zraka na Brdima i Neslanovcu. 

- To nije točno, to nije gradska politika. Kao sveučilišni profesor se jako puno zalažem za izvrsnost. Izvrsnost je nešto što je u temelju svih naših politika i važna je za ovaj grad. Odnosi sa Sveučilištem i bolnicom su nam vrlo važni i mi sebi ne želimo oduzeti mogućnost da jedan dio stanova posvetimo i kadrovima koji mogu doći, sutra se može dogoditi da neurokirurg ili dječji kirurg može doći u grad i ne želimo sebi oduzeti mogućnost da dodijelimo te stanove. Svi zajedno trebamo diskutirati na koji način, po kojim uvjetima, po kojim cijenama dodijeliti te stanove.

Svaki mjesec izvještavam o gradnji stanova u Gradu Splitu. Imamo namjeru graditi stanove na Korešnici. Jedan dio bismo posvetili znanstvenicima i visokim kadrovima. Sebi želimo ostaviti mogućnost da potičemo i takvu vrstu djelatnosti, uvažavajući sve socijalne kategorije. Trebamo balansirati između socijale i izvrsnosti - objasnio je gradonačelnik Puljak.

Komentirao je i slučaj Borisa Rakića, osobe sa 100-postotnim invaliditetom, kojeg Grad Split želi izbaciti iz gradskog stana. 

Grad Split izbacuje invalida iz stana, tužniju priču nismo čuli: ‘Nadao sam se u Slobodnoj izaći samo u osmrtnici...‘

- Naložit ću zamjenicima da se revidira cijeli taj proces da vidimo što se točno dogodilo i s aspekta socijale i aspekta imovine. Sve će se još detaljnije sagledati da vidimo na tom primjeru jesmo li možda mogli drukčije, postoje li manjkavosti. Nama je u interesu da vodimo računa o svim kategorijama u našem društvu, da budemo pravedni i da se sve odvija po propisima i pravilima, a da ne povrijedimo niti jednog našeg građanina. To nam nikada nije bila namjera i to ne želimo - kazao je Puljak. 

Podsjetimo, pročelnica Maja Đerek bila je ustrajna u tome da je Grad napravio sve po protokolu u slučaju Borisa Rakića, no sad će slučaj revidirati dogradonačelnici Bojan Ivošević i Antonio Kuzmanić.

image
Božidar Vukičević/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 03:55