StoryEditorOCM
SplitSATARLUK

Prodavačica jednog od rijetkih splitskih dućana koji je jučer radio još dolazi sebi: ‘Padam s nogu, licemjeri jedni...‘

Piše Lucija Vujnović
22. siječnja 2024. - 13:29

U nedjelju, 21. siječnja, većina samoposluga bila je zatvorena, što je stvorilo dodatan pritisak na one koji su radili. Prodavačica jedne od malobrojnih prodavaonica koje su jučer bile otvorene s posla je došla gmižući na sve četiri. 

– Mi smo jedan od rijetkih dućana koji je jučer radija u gradu. Cili Split je doša u nas, cili cilcati grad! – pod dojmom je bila i nekoliko sati nakon smjene.

– To nije bilo normalno! Prodali smo 100 komada kruva u uru vrimenu. Toliko san se narizala kruva, salame, sira i čajne koja mi je najgora za rizat! Cili dan rižen, rižen, pa mi se ruka ukoči, a ono dvadeset ljudi tamo čeka, svi nešto oće... – poručila je prodavačica.

– Ma nikad nije bilo ovako! Bilo je gusto i prijašnjih nedilja kad smo radili, ali ovako ko danas nije bilo ni u srcu sezone. Čin čujen da je radna nedilja, padne mi mrak na oči...

Istaknula je licemjerje nacije smijeći se ironiji kupaca kojoj svjedoči iz nedjelje u nedjelju. 

– Najjače su mi te rasprave oko neradnih nedilja. Iz iskustva znan da većina, ma bar 90 posto njih, sve redom vjernici koji nam govore "jadni radnici" i koji su protiv rada nediljon, a svi dolaze tamo, guraju se i uzimaju kruv ko da je ratno stanje, ma ko da in je to zadnje u životu – rekla je, no ne s ogorčenošću već kroz smijeh. 

Još se oporavlja od grčeva u zglobovima... Do iduće nedilje!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 14:43