StoryEditorOCM
Splitapel puljku

Predsjednica kotara Brda je ispalila: Neću mirno gledati da tjeraju djecu i umirovljenika iz našeg dnevnog boravka!

Piše split sd
7. studenog 2023. - 10:14

Ivana Runjić, predsjednica Gradskog kotara Brda, optužila je gradsku Javnu ustanovu za upravljenje športskim objektima da su stanovnicima toga kvarta ‘oteli‘ igralište. Podsjetimo, sredinom lipnja ove godine Javna ustanova Sportski objekti Split je preuzela na upravljanje Sportsko rekreacijski Centar Brda, a tom su prilikom istaknuli kako je Centar prvenstveno namijenjen stanovnicima kotara ali i drugim građanima Grada Split i to za sportske i rekreacijske svrhe.

No, sudeći po onome što kaže Ivana Runjić, to baš i nije tako.

U nastavku prenosimo Facebook status naslovljen s ‘Tko je Grinč koji je ukrao igralište...?‘

- Ovo mjesto naš je dnevni boravak posljednjih 30 godina. Dječje igralište, streetworkout park, cageball, balotaški teren, itd., mjesta su na kojem su generacije godinama provodile svoje dane i rekreirale se. Naši umirovljenici i stariji građani imali su se gdje družiti, "baciti" na karte, pogledati zajedno utakmicu ili odigrat turu balota. Sada toga više nema.

U komunikaciji s roditeljima djece i ostalim stanovnicima Brda saznala sam da se našu djecu, djecu Brda, tjera s područja igrališta i s ostalih sadržaja športsko rekreativnog centra Brda.

Nikakvi termini i rezervacije neće ograničavati našu djecu u igri! Bilo to u slobodno vrijeme, za vrijeme nastave u obliku tjelesne kulture, u grupi ili pojedinačno!

Nije li bit dječjih igrališta da ona budu puna djece, da vrve smijehom i dječjom igrom? Kome je u interesu da igrališta budu prazna?

Naša djeca imaju pravo na igru i rekreacijske sadržaje!

Molim gradonačelnika da nađe rješenje ovog problema sa svojim ljudima u JUŠO jer kao predsjednica kotara ne planiram mirno promatrati kako se ubija društveni i sportski život u našem dnevnom boravku zbog nečijeg hira. Djeca imaju pravo na igru, a umirovljenici na ugodne dane i neću dopustiti da nam bilo tko brani uživanje na igralištu gdje smo se svi odgojili!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 09:08