StoryEditorOCM
SplitDOBROVOLJNA AKCIJA

Policajci iz Splita i okolice doslovno zasukali rukave kako bi učinili plemenito djelo: ‘Ponosni smo na naše kolege...‘

Piše Split SD
25. siječnja 2024. - 10:05

U utorak i sijedu, 23. i 24. siječnja 2024.godine održana je prva ovogodišnja akcija darivanja krvi u organizaciji Kluba dobrovoljnih darivatelja krvi Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

- Ovog puta akciji se odazvalo 196 djelatnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske, umirovljenih kolega, te članovi njihovih obitelji. Od ukupnog broja veseli nas veliki odaziv naših kolegica. Njih ukupno 33 odazvale su se akciji i darovale 26 doza dragocjene tekućine. 

Ukupno je darovana 181 doza krvi. Pozivu su se odazvali djelatnici svih ustrojstvenih jedinica Policijske uprave splitsko-dalmatinske, ali ovoga puta najveći broj kolegica i kolega, dobrovoljnih darivatelja je stigao iz policijskih postaja Omiš, Imotski, Makarska i Vrgorac. Također je na akciji zabilježeno i 8 darivatelja koji su krv darovali po prvi put - izvijestili su iz PU splitsko-dalmatinske. 

image
PU splitsko-dalmatinska

Klub će i u ovoj godini nastaviti promicati svijesti o potrebama za krvnim pripravcima za transfuziju, naglašavati ključni doprinos dobrovoljnih darivatelja krvi lokalnim i nacionalnim zdravstvenim sustavima te davati podršku KBC-u Split i Odjelu za transfuzijsku medicinu u jačanju i širenju programa dobrovoljnog darivanja krvi.  

- Ponosni smo na naše kolegice i kolege, dobrovoljne darivatelje krvi i čestitamo im. Klub nastavlja s pripremom sljedeće akcije koja će se održati 21. i 22. svibnja 2024. godine kao i uvijek u bazi JSIP u Mravincima. Djelatnici Policijske uprave splitsko-dalmatinske i članovi Kluba i na ovaj način pomažu našim građanima kada im je to najpotrebnije - kazali su iz PU splitsko-dalmatinske. 

image
PU splitsko-dalmatinska
image
PU splitsko-dalmatinska
image
PU splitsko-dalmatinska
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 20:21