StoryEditorOCM
Splitposlana poruka

Podignuta optužnica protiv divljaka koji se BMW-om zalijetao u mlade Splićane. DORH je ovaj slučaj shvatio ozbiljno...

Piše Božidar Lončar
12. travnja 2024. - 18:18

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo je optužnicu protiv Marka J., 37-godišnjeg vozača BMW-a za tri kaznena djela - opće opasnu radnju i dva oštećenja tuđe stvari.

Oštećenje se odnosi na vozačicu i vozilo dok se drugo kazneno djelo odnosi na tri osobe temeljem videosnimke objavljene iz Renault Clia zadarskih registracijskih oznaka na Sirobuji prije dva mjeseca. Stavljaju mu se na teret kaznena djela od strane ODO-a kao i kod privođenja.

Za općeopasnu radnju ODO traži tri godine zatvora, a za dva oštećenja po 10 mjeseci zatvora. Tužilaštvo traži i opoziv uvjetne presude od devet mjeseci zatvor za prijetnju zamijeni bezuvjetnom kaznom i traži jedinstvenu kaznu zatvora od četiri godine.

Da podsjetimo, "Slobodna Dalmacija" je došla u posjed videosnimke sredinom veljače koja prikazuje horor koji su prošli dva muškarca i jedna ženska osoba na Sirobuji te večeri. Na snimci se vidi kako im prilaze dva muškarca iz BMW-a, kucaju po vozilu i traže da otvore vozilo.

Vozačica se nakon toga udaljava, no BMW je ubrzo sustiže i vozač se s vozilom zabija u nju, izlazi iz automobila i lupa šakama i udara nogom u suvozačev prozor. Nakon toga bježe glavom bez obzira i zovu policiju dok ih vozač BMW-a ponovno sustiže i udara se u njih vozilom dok nisu uspjeli pobjeći. Zbog slučaja Sirobuja smijenjen je Ante Balov, načelnik II. policijske postaje. Protiv dvoje policijskih službenika zbog propusta je pokrenut disciplinski postupak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 15:45