StoryEditorOCM
Splitzvuci dobrote

Počela prodaja ulaznica za humanitarni koncert duhovne glazbe za djecu Ugande, nastupaju poznati pjevači

Piše Split sd
4. siječnja 2024. - 10:15

U petak 2. veljače 2024. godine u Velikoj dvorani Gripe održat će se humanitarni koncert pod nazivom "Srce za Ugandu".

Na koncertu će nastupiti neka od najvećih imena duhovne glazbe u Hrvatskoj poput Vanesse Mioč, fra Marina Karačića, sestara Palić, zbora Mihovil i sestara Ramljak. Gost će biti Dražen Zečić. Molitveni dio predvodit će don Ivan Zovko.

 Koncert je u potpunosti humanitarnog karaktera te sav prihod od koncerta ide isključivo za potrebe izgradnje nove misije u Ugandi, mjestu Karmoja.

Sveukupno stanovništvo Karamoje procjenjuje se na oko 1,2 milijuna ljudi. To je područje koje je jako sušno, površinom veliko otprilike kao pola Hrvatske. Tek 15 posto djece ide u školu, a samo 45 posto djece dobiva jedan obrok dnevno.

 Na tom području naš misionar don Jakoslav Banić započinje izgradnju nove misije Gospe Fatimske. Ta misija uključuje izgradnju pastoralno – edukacijskog centra za djecu i mlade, utočište za najsiromašnije, crkvu, osnovnu školu, dječji vrtić te poljoprivredno dobro. Otvaranje ove nove misije ovim ljudima postaje nada i sigurnost za bolje sutra. Oni koji su spriječeni prisustovati koncertu ovaj projekt mogu podržati donacijom skenirajući link koji se nalazi na plakatu.

Organizator koncerta je Župa Gospe Fatimske u Splitu, a ulaznice se mogu kupiti preko interneta na linku adriaticket. com, a u fizičkom obliku u Župi Gospe Fatimske u Splitu, sakralnoj radnji Sveta Klara, kao i u Tisak media centru u City centru one.

image

Dražen Zečić pjevat će na koncertu

Lucija Očko/Cropix

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 03:08