StoryEditorOCM
SplitRAŽESTIO SE

Pitali smo Keruma je li mu se Fani miješala u gradsku politiku kao Marijana Ivici Puljku. Ispalio je kao iz topa...

Piše Božidar Lončar
21. prosinca 2023. - 18:50

Upitali smo Željka Keruma, bivšeg gradonačelnika Splita za komentar oko poruka u WhatsApp grupi u kojima saborska zastupnica Marijana Puljak savjetuje tadašnjoj pročelnici Upravnog odjela za gradsku imovinu Banovine Maju Đerek da ne otkriva sve informacije te da se prethodno savjetuje s PR-om Centra. U grupi je, između ostalog i Ivica Puljak, gradonačelnik i Marijanin muž.

On kaže kako se sve radi zbog novca i da je riječ o osobama koji su se uključili u politiku zbog novca. Njemu se žena Fani Kerum nikada nije miješala u politiku iako je i sama stranački aktivirana:

- Ti ljudi ne vrijede ni pišljivog boba. Maja Đerek, Ivica Puljak, Marijana Puljak, pa oni su tu zbog novca i ovo sve radi kako bi ponovno došli do novca. Samo računajte koliko zarade od posla u Banovini, od vijećničkih mjesta...

On je u Banovini, Marijana u saboru, vijećnička mjesta. Pričamo o barem pola milijuna eura godišnje. Oni će u četiri godine zaraditi dva milijuna eura. Naravno da koriste marketing kako bi se zadržali na pozicijama i opet došli do novca koje zadrže sebi - rekao nam je Kerum.

image
Joško Ponoš/Cropix

Pitali smo što misli o tome da saborska zastupnica predlaže pročelnici Grada da se prethodno konzultira s PR-om jedne političke stranke. On je direktno odgovorio:

- Sve je u lovi i zbog love. Radili su tada to zbog love i sada opet ovo sve rade zbog love. Od novca koji su zaradili što su oni napravili za ljude? Što su dali drugima? Bio sam gradonačelnik i saborski zastupnik znam o kojoj je zaradi riječ. Ja nisam sebi ništa uzeo nego sam sve podijelio umirovljenicima. I to svi znaju. Oni su tu zbog love, razumiš Lončar - odgovorio nam je Kerum.

Zanimalo nas je i da li mu se žena Fani ikada miješala u gradsku politiku i njegove odluke dok je bio gradonačelnik. On kaže nikad nije i nije do dan danas:

- Moja žena Fani se meni nikad nije miješala u politiku. I sama je politički aktivna, ali nikad se nije miješala u gradsku ili kadrovsku politiku. Ni danas se ne miješa. Nije nam ni marketing trebao - rekao je bivši gradonačelnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:30