StoryEditor
Split‘smeće se mora vozit‘

Pedesetak radnika ‘Čistoće‘ zapelo na rampi pred firmom, uzrok su Covid potvrde. Direktor je jasan: ‘Zna se što slijedi nakon tri dana neopravdanog izostanka s posla‘

Piše Ana Franić
16. studenog 2021. - 13:25

Kontrola COVID potvrda i negativnih testova, nije bez problema prošla u gradskoj tvrtki "Čistoća". Dio radnika se nije želio izjasniti posjeduju li uopće potrebni dokument. 

- Oko 50-ak radnika jutros se okupilo na rampi. Jedan manji broj ljudi nije uopće želio pokazati COVID potvrdu ili negativan test, iz njima znanih razloga. Drugi dio je imao problema s očitavanjem potvrda jer je sinoć pao sustav HZZO-a. Imali su potvrdu da su se testirali, ali ne onu valjanu s QR kodom. Bilo je i onih koji su s njima stali iz, kako kažu, solidarnosti, rekao nam je Lukša Regjo, direktor "Čistoće".

image
Jakov Prkić/Cropix

S obzirom na to da se smeće mora odvoziti, ističe Regjo, kolaps sustava se ne može dozvoliti. 

- Danas su svi radnici raspoređeni na svoje mjesto i ponovno smo na njih apelirali da se ne grupiraju. Da bi izbjegli muke sustava, sutra i u petak ćemo našim radnicima omogućiti testiranje na ulazu od 10 do 12 sati. U petak će se testirati oni radnici koji rade za vikend. Od ponedjeljka će se svi naši radnici moći testirati besplatno u ovlaštenom laboratoriju s kojim ćemo sklopiti ugovor, a oni će nama poslati račun. Kada sklopimo ugovor, obavijestit ćemo sve o detaljima. Također, će se radnici i samostalno moći testirati u drugim laboratorijima, a mi ćemo refundirati trošak u dogovorenom iznosu – kazao nam je Regjo.  

Direktor "Čistoće" nam je objasnio da je upoznao radnike s mogućim razvojem situacije ako ne budu na svom radnom mjestu. Odnosno nakon tri dana neopravdanog izostanka s posla prema Zakonu o radu slijedi izvanredan otkaz ugovora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. siječanj 2022 08:00