StoryEditorOCM
SplitNestašica

Splićani panično traže lijek po Facebooku: ‘Imam recept, ali u ljekarnama je sve rasprodano!‘ Šef najavio kad će doći

Piše A. P.
5. prosinca 2023. - 13:06

Zbog nestašice Phemiton 200 mg tableta za liječenje epilepsije, ovaj antiepileptik se počeo tražiti i preko grupa na društvenim mrežama. 

Neprofitna organizacija "Pravo na život" tako je na svojoj Facebook stranici podijelila je zamolbu jedne osobe oko nestašice ovog lijeka u Hrvatskoj.

- Potreban nam je lijek Phemiton 200 mg. Ide na recept i mi recept imamo, ali su sve ljekarne rasprodale zalihe. Ako znate nekoga tko pije taj lijek ili je možda vama ostalo (lijek je za oboljele od epilepsije i sličnih bolesti) tableta puno bi nam pomogli. Hitno nam je. Hvala - piše u objavi uz koju je napisan i broj mobitela osobe koja traži lijek. 

I u Facebook grupi "Mame Splitsko-dalmatinske županije" jedna žena je pitala ima li tko ovaj lijek. 

Podsjetimo, krajem studenog Slobodna Dalmacija je pisala o problemu nestašice Phemiton 200 mg tableta. Zamjenik ravnatelja županijskih Ljekarni mag. pharm. Mate Krce tada je kazao kako je tržišna nestašica evidentna već duže vrijeme te da bi nestašica mogla potrajati do 27. prosinca jer tako piše na HALMED-ovoj stranici. 

Zavladala nestašica prevažnog lijeka, splitski neurolog se nada da će se hitno nabaviti: ‘Bolesnici ne mogu bez njega‘

Ravnatelj Ljekarni Splitsko-dalmatinske županije dr. sc. Ante Mihanović nam je potvrdio danas da novih informacija o tome kada će lijek ponovno doći na tržište nema. 

- Još uvijek imamo samo već poznatu informaciju da bi nestašica mogla potrajati do 27. prosinca - kazao nam je Mihanović. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 13:09