StoryEditorOCM
SplitBOŽIĆNA RADOST

Ovaj splitski kvart često je na lošem glasu, ali ne i ovih dana. Ante je dao ideju, djeca ga ukrasila: Bilo je predobro‘

Piše Lucija Vujnović
21. prosinca 2023. - 22:46

Kvart Skalice, dio gradskog kotara Lovre, najčešće se spominje u rubrici crna kronika, no nije sve tako crno. 

Nepravedno zapostavljene Skalice danas su oživjele zahvaljujući inicijativi mladog Ante Rose, vlasnika kafića "La Rossa", koji se pobrinuo da u ovaj splitski kvart stigne malo blagdanskoga duha. 

image
Vojko Bašić/Cropix

Uz uspješnu suradnju OŠ Skalice, DV "Marjana" (područnog objekta "Koralj") i lokalne zajednice djeca su uživala u pravoj božićnoj radosti ukrašavajući kvart božićnim ukrasima. Sunčani dan proveli su kiteći božićnu jelku na tržinci u kvartu, a oduševljeni su i odgajateljice dvije Antonije, Mirta, Andrea, MateaJelena i Domina koje su vodile grupu "Ježinci". 

image
Vojko Bašić/Cropix

- Bilo nam je predobro! Prava božićna radost, svi smo guštali, a najviše djeca koja su okitala božićno drvce, plesali su i igrali se. Ovakvi događaji su odlični i važni jer jačamo zajedništvo i stvaramo lipe uspomene! - poručila je Domina. 

Organizator Ante poručio je kako je došlo vrijeme da se kvart, u kojem je i sam odrastao, malo probudi. 

image
Vojko Basic/Cropix

- Ideja je bila da postavimo bor, da se osjeti neka toplina u kvartu i da se djeca izguštaju. I da bude veselja i zabave, a ne da se samo čitaju ružne stvari o Skalicama. Živim ovdje cijeli život, odrastao sam tu, a motivacija mi je postići da se nešto događa kao i u svakom normalnom kvartu.

image
Vojko Basic/Cropix

Stavili smo bor što nikad dosad nije bilo, a sredili smo i stupiće oko škole, opiturali i uredili neke stvari. Planiramo staviti i moderne kontejnere ispred škole - poručio je Roso te je najavio kako je ovo samo uvod u ono što se sprema idućih godina. 

image
Vojko Bašić/Cropix

- Sutra organiziramo "Božićni malonogometni turnir" na igralištu OŠ Skalice, a bit će i besplatne janjetine i pića. Malo eksperimentiramo da vidimo što stanari žele, a planiramo uključiti što više djece i mladih kako bi se više družili i međusobno povezali - objasnio je. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 05:03