StoryEditorOCM
Splitpolitička sapunica

Oglasili se i vijećnici kotara Lučac-Manuš: ‘Neistina je da bi ta garaža riješila komunalne probleme‘

Piše Božidar Lončar
29. travnja 2023. - 22:52

Politička sapunica oko izgradnje garaže SMALL MALL u gradskom kotaru Lučac-Manuš na katastarskoj čestici 5707/2 u Istarskoj ulici dobiva svoj nastavak. Nakon što u petak na sjednici Gradskog vijeća Grada Splita nije prihvaćen prijedlog Zaključka o odobrenju za izvođenje radova izgradnje garažno-poslovnog objekta na području kotara Lučac-Manuš, politička prepucavanja su nastavljena i dan nakon završetka sjednice. Prema Prijedlogu zaključka o odobrenju izvođenja radova izgradnje garažno-poslovnog objekta SMALL MALL- a području gradskog kotara Lučac-Manuš u Splitu, projekt bi bio vrijedan oko 40 milijuna eura. Projektom je bila planirana izgradnja podzemne garaže s 540 parkirališnih mjesta, zatim izgradnja hotela visoke luksuzne kategorije sa 72 sobe, 12 poslovnih ureda te uređenja trga. Rok izgradnje bi bio do 2027. No, prijedlog nije prošao.

Prvo su „strelice” jedan drugom uputili programski partneri iz stranke Centar i SDP-a, Ivica Puljak i Davor Matijević, da bi se na kraju o svemu oglasili iz samog Vijeća kotara Lučac-Manuš. I to nakon žestoke i burne rasprave u kojoj su sudjelovali vijećnici i predstavnici svih političkih opcija u Gradskom Vijeću Grada Splita. Kao što je rečeno već, zaključak nije prošao, radovi neće početi, a u blagoj je „krizi” programska suradnja stranke Centar i SDP-a.

Vijeće kotara Lučac Manuš ima 7 članova. Na posljednjim kotarskim izborima ukupno su četiri političke stranke ušle u Vijeće kotara: stranka Centar je dobila 2 vijećnička mjesta kao i Pametno te Možemo. HDZ je osvojio jedno mjesto. Predsjednicom kotara postala je Iva Tukić iz koalicije Možemo – Nova ljevica - SDP.

Evo što oni poručuju:

- Stanari kotara Lučac-Manuš se protive radovima jer isti nisu planirani ni pripremljeni, nemaju ni prometni elaborat što su dužni imati, a najgore je od svega što stanari okolnih zgrada neće imati mira zbog iskopa i grubih zemljanih radova.

Iduća neistina je da bi ta garaža riješila komunalne probleme u tom dijelu grada. Mi nikad nismo dobili informaciju koliko će tu mjesta biti javno dostupno i po kojim uvjetima.

Također za spomenutu lokaciju se više puta provodio arhitektonski natječaj, a nigdje nismo upoznati s konačnim izgledom centra i usklađenosti istog s izabranim radom pa ne vidim o kojem to javnom interesu govorimo kad se nakon svih muljanja s urbanizmom u Splitu 2023. netko usuđuje ići tim putem.

Hvala svim gradskim vijećnicima koji su svojim glasom branili interese stanara ovog grada, a nadamo se da će gradonačelnik i gradska uprava u budućnosti pokazati da znaju bolje od ovog - poručili su u priopćenju iz Vijeća kotara Lučac-Manuš. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 21:10