StoryEditorOCM
Splitkonstruktivno

Održan sastanak splitskog Sveučilišta i studenata: pričali o smještaju, jelovniku i priznavanju studiranja u radni staž

Piše M. U.
4. ožujka 2024. - 23:21

Studentski zbor Sveučilišta u Splitu, na čelu s predsjednikom Jerkom Šarićem, u Vijećnici Senata Sveučilišta u Splitu ugostio je predstavnike Hrvatskog studentskog zbora. Osim predstavnika splitskih studenata, u ime splitskog sveučilišta kolege čelnike dočekali su i zamjenik župana Stipe Čogelja, prorektor Sveučilišta u Splitu za studente, nastavu i poslovanje Nikola Koceić-Bilan, prorektor Sveučilišta u Splitu za strateško planiranje i upravljanje Boris Maleš, ravnatelj Studentskog centra Split Ivan Žižić, glavni tajnik Sveučilišta u Splitu Filip Klarić-Kukuz i pomoćnik ravnatelja Studentskog centra Split Marijan Bašić.

image

Studentska rasprava

Privatni Album/

Među ostalim, raspravljalo se o pravilniku o subvencioniranoj prehrani, subvencioniranom stanovanju i o priznavanju studiranja u radni staž. Prisutni su se složili da je potrebno promijeniti "kuharicu“ po kojoj studentski centri pripremaju jela studentima i uvesti što raznovrsniju ponudu jela, ali i povećati kvalitetu namirnica.

image

Studentska rasprava

Privatni Album/

Dogovorili su i daljnji prijedlog za izradu novog pravilnika o smještaju kojim bi sveučilišta dobila veću autonomiju, a kasnije i veću ovlast za raspoređivanje studenata u studentske domove. 

image

Studentska rasprava

Privatni Album/

Kada je u pitanju priznavanje studiranja u radni staž, došli su do dva moguća modela: priznavanje u radni staž bez obzira na broj godina studiranja i priznavanje isključivo onim studentima koji su radili tijekom školovanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 20:18