StoryEditorOCM
Splitza igru

Odlične vijesti za splitske mališane, jedan od kotara ulaže više od 60 tisuća eura u sanaciju igrališta

Piše M. G.
24. lipnja 2023. - 12:35

Iz gradskog kotara Trstenik su na blagdan Svetog Ivana i Dan kotara Trstenik stigle odlične vijesti za mališane tog splitskog kvarta - sljedećeg tjedna započinje sanacija dječjeg igrališta u Ulici Šime Ljubića. Igralište će biti u potpunosti obnovljeno, s novim i kvalitetnijim spravama, antistres podlogom te ostalim zahvatima koji će osigurati sigurnost djece, najavljuju vodeći ljudi kotara.

"Radi se o investiciji od približno 60 tisuća eura, koja je nastavak naših zalaganja da se Trstenik što više prilagodi najmlađima. Nedavno smo započeli s izgradnjom pothodnika na Ulici Moliških Hrvata kako bi, upravo djeci, odlazak u školu bio sigurniji“, kazao je prvi čovjek kotara, Damir Barbir naglasivši kako će se izgradnja pothodnika i sanacija igrališta dovršiti do kraja ljeta.

"Ovo je kontinuitet razvoja infrastrukture za naše mališane, nakon što smo obnovili i igralište u Papandopulovoj ulici. Cilj je da u prvim tjednima nove školske godine najmlađe dočekaju dovršeni projekti kako bi poslali poruku da je Trstenik, u punom smislu, zaista kvart prijatelj djece. Osobno ću, zajedno sa suradnicima, nastaviti nadgledati dinamiku radova i siguran sam kako će sve biti dovršeno unutar planiranih rokova", dodao je splitski gradski vijećnik pozvavši građane na strpljenje do okončanja radova.

"Trstenik je dio grada u kojem se, još uvijek, nismo u potpunosti otuđili jedni od drugih. U utorak smo imali proslavu Dana kotara, skupio se velik broj ljudi, bilo je puno djece i upravo u tome vidim odgovornost Kotara, da damo sve od sebe kako bi pružili infrastrukturu i inicijative koje će nas sve zajedno povezivati, s posebnim naglaskom na najmlađe", izjavio je Damir Barbir. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 15:43