StoryEditorOCM
Splitjeste li ga vidjeli?

Neutješni mladić traži pomoć Splićana: ‘Biser san šta san ga ostavija bez katanca, mater mi ga je poklonila za Božić...‘

Piše N. L.
29. veljače 2024. - 07:53

- Ukralo mi romobil kod Jokera. Ja budala ga zaključa priko aplikacije, ostavija ga isprid ulaza di su skale (istok) i oša pit kavu. Tri ure posli, nema romobila. Ako se kojim slučajem nađe di po Splitu Xiaomi Essential (među prvim generacijama), teke se raspada (zadnji branik jedva stoji, zadnja guma puknuta), nek mi se javi.

Iman još i screenshot serijskog broja baterije za dodatnu potvrdu. Svi ostali, rugajte mi se jer san glup - tako je glasila iskrena i prostodušna objava mladog Šibenčanina Marijana Limova objavljena 21. veljače na Facebook grupi Split i okolo Splita.

image
Vojko Bašić/Cropix

Osam dana kasnije, romobila još nema. Stupili smo u međuvremenu u kontakt s Marijanom koji nam je kazao kako je krađu prijavio policiji, ali do danas nije dobio nikakve povratne informacije.

image
Tom Dubravec/Ilustracija/Cropix

Priznao nam je i što mu je prvo prošlo kroz glavu kad je shvatio da je ukraden.

- A ono, nije mi bilo toliko ža para, koliko mi ima sentimentalne vrijednosti, moglo bi se reć ki nekim ljudima prvi auto, a i mater mi ga je za Božić poklonila prije par godina.

Prva stvar šta mi je pala napamet je da san biser šta san ga ostavija na tom mistu bez katanca, a i da neman više glavno prijevozno sredstvo do faksa i nazad - iskren je bio Marijan.

image
Vojko Bašić/Cropix

Dodao je još par detalja za eventualni lakši pronalazak romobila ako nekome po datom opisu, zapne za oko.

- Osim ovog da se zadnji branik jedva drži, na kamerama Jokera se vidi da su se tri mulca motala oko romobila koji minut, dva su otišla desno s istočne strane Jokera, a jedan je sta na romobil i krenija livo prema McDdonaldsu di je otiša niz skale i dalje se ne zna - navodi naš sugovornik i na kraju posebno napominje - ako se javi onaj koji ga je ukrao i svojevoljno ga preda, odustaje od policije!

Ako vidite romobil koji odgovara opisu Marijana ćete jako usrećiti ako dobije vašu poruku na Messenger ili WhatsApp ili ako ga nozovete na broj mobitela 095 527 1043. Sretno mu!

image
Screenshot/Facebook
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 23:55