StoryEditorOCM
Splitostala je rupetina

Nestvarni prizori s gradilišta hotela Marjan; pogledajte kako danas izgleda, razlika je ogromna. No, postoji problem...

Piše Ivica Marković
6. travnja 2024. - 14:25

Nakon 395 dana, ili godine i mjesec dana nestali su s gradilišta građevinski strojevi tvrtke "Eurco", koji su od 6. ožujka prošle godine "nagrizali", rušili, i na kraju srušili hotel "Marjan" u Splitu.

Na "rušilištu", a budućem gradilištu hotela ostao je samo jedan bager, a kao svjedok vremena postojanja nekadašnjeg hotela ostala je rupetina biblijskih razmjera u kojoj se sada, u velikom djelu nalazi bazen s ogromnom količinom, najvjerojatnije mora.

image
Tom Dubravec/Cropix

Građevinska mehanizacija koja je iz dana u dan, više od godine dana "zabavljala" stanovnike Splita rušeći nekadašnji prvokategornik otišla je s gradilišta u petak ujutro.

Međutim, oči bode činjenica da je sada "rušilište" prazno, da na njemu nema žive duše i da još uvijek nisu započeli radovi izgradnje. Prema neslužbenim izvorima, još uvijek nije odabrana tvrtka koja će graditi novi hotel "Marjan", a kako se priča od "dobro upućenih", uskoro bi trebao biti raspisan ili je već raspisan Međunarodni natječaj za izvođača radova.

image
Tom Dubravec/Cropix

Navodno je s nekim građevinskim tvrtkama koje posluju u Hrvatskoj već obavljen razgovor, no njihova je cijena gradnje novog hotela prevelika i investitor nije na nju pristao.

Zbog toga se i odlučilo raspisati međunarodni natječaj, kako bi se na njega prijavilo što više građevinskih tvrtki, koje bi ponudile što konkurentniju cijenu.

image
Tom Dubravec/Cropix

Kada će ponovno započeti radovi na Zapadnoj obali, u rupi koja svojim dimenzijama sada podsjeća na nogometni teren vidjet ćemo uskoro, jer se činjenica da se nešto "ziđa" na mjestu starog hotela, zasigurno znatiželjnim prolaznicima neće moći sakriti.

image
Tom Dubravec/Cropix

Zbog važnosti cijelog projekta za Split, Gradsko vijeće nedavno je donjelo odluku kako će se gradnja hotela moći obavljati i tijekom turističke sezone, od 15. lipnja do 15. rujna, kada je inače u Splitu zabranjeno izvođenje građevinskih radova, a sve kako bi budući visokokategornik bio što prije sagrađen.

Dakle, stanovnicima okolnih zgrada predstoji "nemirno", bučno i prašnjavo ljeto, a sve s nadom kako će novi hotel, svoja vrata otvoriti za prve goste u proljeće 2026. godine, kako je i najavljeno.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 11:37