StoryEditorOCM
SplitNENADMAŠIVO

Nema dalje! Pogledajte što se u Splitu dogodilo u samo par metara. Nekima bi zaista trebalo preispitati vozačke dozvole

Piše Split SD
31. srpnja 2023. - 16:22

Zahvaljujući Facebook grupi "Prometne zgode i nezgode" svakodnevno imamo uvid u stanje splitskog prometa i stanje uma pojedinih vozača, ali ovaj video koji je danas objavljen, nadmašuje sve. U samo par metara u Ulici hrvatske mornarice vidjeli smo tri prekršaja od tri različita vozila!

image
Jakov Prkić/Cropix

No, krenimo redom. Pažnju promatrača najprije će privući cisterna koja je neviđenom lakoćom bez da je iti prikočila, prošla kroz crveno.

I da, pogađate, dogodilo se to na onom groznom semaforu gdje je nedavno smrtno stradalo dijete, a zbog kojeg su stanovnici Skalica i Glavičina u nekoliko navrata prosvjedovali zbog prebrze vožnje, slabe vidljivosti, nepoštivanja propisa, loše signalizacije...

image
Joško Ponoš/Cropix

Pažljivijim gledanjem iza cisterne ćete primijetiti neko kretanje, a kad se fokusirate vidi se sljedeće: iz sporedne ulice crni automobil na rikverc izlazi na Hrvatske mornarice i u tom manevru siječe dvije pune trake i nastavlja vožnju prema spomenutom semaforu kao da je to najnormalnija stvar na svijetu.

A dok on to radi, primjećuje se pak treće vozilo koje, umjesto po cesti, vozi po - nogostupu. Isto tako kao da je to nešto najprirodnije u prometu.

Kako smo krenuli, postat ćemo luđi od Talijana koji su poznati da voze kao sumanuti i da im poštivanje prometnih pravila nije jača strana.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 20:06