StoryEditorOCM
Splitpresuda viskoviću

Nakon bizarnog sudskog slučaja, osuđen splitski profesor emeritus s Pravnog fakulteta. Morat će platiti 750 eura

Piše split sd
30. studenog 2023. - 14:25

Na splitskom Općinskom prekršajnom sudu zaključen je postupak koji se vodio protiv profesora emeritusa Nikole Viskovića po optužnom prijedlogu policije za nabavu i nemarno držanje oružja, piše Dalmatinski portal.

Policija mu je upala u stan tražeći pištolj, i to nakon nekakve priče da se profesor povjerio izvjesnom S. M. da će u slučaju nemoći njime sebi presuditi. Profesor Visković ustvrdio je kako je riječ o izmišljotini i da tog S. M. uopće ne poznaje, niti je s njim razgovarao, a pogotovo mu se povjerovao.

Policija je pronašla puščanu cijev koju je profesor nabavio još prije 20 godina i protiv njega podigla optužni prijedlog uz obrazloženje da se radi o funkcionalnom dijelu oružja koje bi se jednog dana moglo iskompletirati i poslužiti za pucanje. Profesor Visković nije imao u planu nabaviti ostale dijelove puške, no sud ga je ipak osudio za dva prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja, i to na novčanu kaznu od 750 eura.

Presudu profesor Visković nije želio komentirati. Doznajemo da je podnijeta žalba pa će o svemu odlučiti Visoki prekršajni sud.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 02:44