StoryEditor
SplitIMPROVIZIRANI PARKING

Na Blatinama igrališta prenamjenjuju u parkirališta. Srećom, samo privremeno i s dobrim razlogom: obnavlja se garaža u Šimićevoj

27. srpnja 2020. - 11:15
Na igralištu će biti mjesta za 100 automobilaSplit Parking

Krenuli su radovi na uređenju privremenog parkirališta na Blatinama koje će stanovnicima biti na raspolaganju za vrijeme sanacije postojeće garaže u Šimićevoj ulici.

U dogovoru s predstavnicima kotara kao lokacija privremenog parkirališta dogovoren je sportski centar koji se nalazi između garaže i toplane, a tu će se moći smjestiti oko sto automobila.

Budući da je kapacitet garaže 500 parkirnih mjesta, bilo je neophodno pronaći alternativni parking. Iz kotara Blatine poručili su kako je riječ o velikom zahvatu, no prijeko potrebnom s obzirom na to da se od same izgradnje nije ulagalo u održavanje objekta.

- Procijenili smo da je jedina lokacija koja može zadovoljiti potrebe za privremenim parkingom upravo odabrana lokacija sportskog centra. Same sportske aktivnosti će i za vrijeme radova biti moguće na terenima koji su već ranije obnovljeni tako da nitko neće ostati zakinut.

Želim se zahvaliti "Split parkingu" na kvalitetnoj suradnji s Vijećem kotara, a pogotovo podsjećam na prihvaćanje naše inicijative da se smanji mjesečna naknada za parkiranje na zadnjoj nenatkrivenoj etaži sa 150 na 50 kuna mjesečno. Molim stanovnike za razumijevanje jer je ova sanacija u interesu svih nas - poručio je Davor Matijević, čelnik kotara Blatine-Škrape.

Kako su najavili iz "Split parkinga", uvođenje odabranog izvođača u posao sanacije garaže planiran je sredinom kolovoza, kada bi i privremeni parking trebao biti gotov, a završetak na radovima sanacije očekuje se do kraja godine.

Od postojeća tri terena sportskog centra, dva će biti u funkciji privremenog parkirališta, dok će jedno ostati u funkciji igrališta. Iz gradske tvrtke zadužene za upravljanje parkiralištima naglašavaju kako će po završetku radova sve biti vraćeno u prvobitno stanje, a igrališta će se obnoviti i presvući novih slojem asfalta kako bi ga korisnicima vratili "u boljem stanju nego je sada".

- Garaža u Šimićevoj je u jako lošem stanju i sanacija je potrebna da bi se zaštitili korisnici i njihova vozila te produžio životni vijek garaže. Kako se sanacija ne može odrađivati dok su vozila u garaži, u dogovoru s kotarom pronašli smo najbolje rješenje za privremeni parking. Ovim putem želim stanovnike zamoliti za strpljenje za vrijeme radova, za koje ćemo se potruditi da budu u predviđenim rokovima - rekao je Marko Bartulić, direktor "Split parkinga".

U narednim danima odlučivat će se i o mogućnosti uvođenja posebne regulacije prometa na lokaciji radova kako bi se osigurala dodatna parkirna mjesta, a ako do takve odluke dođe, javnost će o njoj biti pravovremeno obaviještena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

18. siječanj 2021 21:27