stdClass Object ( [id] => 1380337 [title] => Moćni splitski direktor širi građevinski biznis na Mejama: susjedi ga nisu oduševljeno dočekali, a sad ide u novi pohod [alias] => mocni-splitski-direktor-siri-gradevinski-biznis-na-mejama-susjedi-ga-nisu-odusevljeno-docekali-a-sad-ide-u-novi-pohod [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Na Brdima lebdeće čestice i koncentracije metala u njima, kao i arsen prelaze granične vrijednosti. Truju zrak koji je druge kvalitete, čak i kod dječjeg vrtića, kako je pokazao godišnji nalaz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo. Svi već duže vrijeme upiru prstom na koncesionara Luku d.d., kao potencijalnog trovača, a njihov direktor Filip Rogošić tvrdi da to nema veze s njima i kaže kako i njega zanima odakle arsen. Lučka uprava koja je izdala koncesiju obećala je staviti mjerne postaje unutar Sjeverne luke, ali još nije osigurala sredstva od Europske unije, a svog novca valjda ova državna tvrtka nema dovoljno da kupi par mjernih postaja.

I dok traje ova ekološka tragedija, Luka d.d. posluje s dobiti, a njezin direktor namjerava graditi skupe stanove, ali daleko od lebdećih čestica i arsena.

Naime, Filip Rogošić planira izgraditi kuću sa tržišnim stanovima pedesetak metara zapadno od ulaza u marjanski tunel. To se smatra luksuznim područjem Meja, sa velikim kućerinama u odnosu na parcele, duž ulice vlada razmetljiv luksuz u raznim arhitektonskim stilovima.

---

image

Filip Rogošić planira izgraditi kuću sa tržišnim stanovima pedesetak metara zapadno od ulaza u marjanski tunel

Ante Čizmić/Cropix
---

U graditeljskom naumu Rogošiću je pomogao ovih dana gradonačelnik Ivica Puljak tako što je donio Zaključak kojim mu je, za potrebe izmjene i dopune građevinske dozvole, dao pisanu suglasnost da može okrupniti građevinsku česticu s dijelovima gradskih parcela. Naime, Rogošiću je u postupku dobivanja građevinske dozvole potreban dokaz pravnog interesa da bi formirao građevnu česticu od 830 m2.

‘Sve je po zakonu‘

- Kupio sam zemlju s građevinskom dozvolom koja je izdana prije godinu i pol dana, ulaz u garažu nije jednostavan. Odlučio sam otkupiti od Grada manje od 20 posto zemljišta, što mi je Grad dužan prodati po zakonu, da bi dobio dva kata garaža i jednostavniji ulaz u garažu - objašnjava Rogošić.

- Bilo tko da je gradonačelnik bio je dužan to potpisati. Nema tu ništa sporno. Nakon što mi dobijemo građevinsku dozvolu, Grad ide na Gradsko vijeće, pošto je riječ o iznosu preko milijun kuna, a onda slijedi otkup zemlje na koju je dana suglasnost. Iskreno, iznenadila me brzina kojom sam dobio suglasnost gradonačelnika - kaže Rogošić.

---

image

Filip Rogošić direktor je Luke Split

Nikola Vilić/Cropix
---

Inače, ovo nije jedini graditeljski pothvat njegove obitelji. Pred dvije godine pisali smo kako je tvrtka koja glasi njegovu ženu i punicu dobila izmjenu građevinske dozvole na Meštrovićevu šetalištu 76 za gradnju 12 stanova.

- Na Meštrovićevu šetalištu je investitor tvrtka gdje je moja žena direktor. Ovdje sam ja investitor imenom i prezimenom, iz čistog razloga što je zemlja kupljena na moje ime pa sam se tako odlučio graditi - kaže Rogošić.

Gradnja na Meštrovićevu šetalištu izazvala je zgražanje susjeda koji su tvrdili da im se previše približila i da im oduzima pogled. Upitali smo tada pročelnika Tea Vojkovića kako je za tako nešto dobivena dozvola, a on je rekao kako je sve išlo po propisima, a da "zgražanje javnosti nije od značaja za donošenje rješenja u upravnom postupku", dodajući kako su sve žalbe susjeda odbijene.

---

image

Zgrada na Meštrovićevom šetalištu izazvala jeb zgražanje susjeda

Paun Paunović/Cropix
---

Kako će reagirati susjedi na novu gradnju ostaje vidjeti. Naime, premda Rogošić tvrdi da je srušio kuću koja je tamo bila, od arhitekta Jurice Jelavića doznajemo kako kuća još nije srušena. Naime, na adresi Mihanovićeva 34 nalazi se jednokatnica dimenzija, a izmjena i dopuna građevinske dozvole podnosi se za stambenu zgradu koja će imati znatno veće gabarite: dvije podrumske etaže, suteren, prizemlje, dva kata i nadgrađe. Jelavić nam je kazao kako će imati 10 do 12 stanova.

Komforan pristup

- Investitor je okrupnio parcelu za prvu dozvolu koju smo dobili, a sad je okrupnio opet, jer je u našem GUP-u gradnja uvijek vezana za dimenziju parcele. Gradu njegova parcela ne treba, s time da su je oni dijelom ostavili radi susjeda istočno i sjeverno kao nekakav koridor, da i oni imaju pristup, mada njima taj pristup nije nužan. Tako da Grad nije htio sve prodati, nego dio parcele za formiranje građevinske čestice. Ove izmjene omogućile su nam komforniji pristup za ulazak u garažu. S obzirom na to da su tu skupi stanovi, a takav je kvart po prirodi stvari, dobro je da je komotnije - smatra arhitekt.

---

image

Lokacija na adresi Mihanovićeva 34, gdje je srušena kuća te će se graditi stambena zgrada

Ante Čizmić/Cropix
---

No, to nije sve od graditeljskih pothvata kojima su članovi Rogošićeve obitelji vezani, a koji blago rečeno nisu oduševili susjede. Najpoznatiji je slučaj takozvane "Palačinke", duguljaste zgrade koja je izgrađena cca 150 metara zapadno u Mihanovićevoj 36 D, a koja se vrlo približila susjedima i nekima od njih posve zaklonila pogled na more, radi čega je izazvala skandal.

Parcela na kojoj je izgrađena kuća koja je oduzela sunce i mjesec susjedima, a dobila je prošle godine uporabnu dozvolu, glasi na Baldasara Vukasovića koji živi u Panami. Vukasović je punac od Filipa Rogošića. Njegovo ime spominjalo se u "Panama papersima" gdje se otkrivalo brojna imena, od političara do sportaša, povezana s offshore kompanijama i skrivenim financijskim transakcijama. "Panama papers" Vukasovića su povezivali s tvrtkama iz Paname "Dalmacia Global Corporation" i "Adriatic Consultants Corporation". Tvrtka investitor "Palačinke" (koja ima tri kata i nadgrađe, ali samo četiri stambene jedinice) je "Antino" koju je osnovala firma iz Paname "Trading Aagent" s kojom je također Vukasović povezan.

---

image

Takozvana ‘Palačinka‘, zgrada u Mihanovićevoj 36 D, a koja se vrlo približila susjedima i nekima od njih posve zaklonila pogled na more

Duje Klarić/Cropix
---

Poduzetna obitelj

Što se tiče Meštrovićeva šetališta gdje je izgrađeno 12 stanova na "veselje" susjeda, tamo je gradila tvrtka "Seven capital", gdje je direktorica Rogošićeva žena, Katarina Rogošić Vukasović, a vlasnica tvrtke, kao i parcele na kojoj se gradilo, je njezina majka Ređina Vukasović-Aljinović.

Dakle, nova gradnja u Mihanovićevoj pokreće Filip Rogošić, pa tako svaki član obitelji zasebno vodi svoju investiciju.

Ako se prebacimo sa svježeg zraka na Marjanu u Sjevernu luku, onda i tu vidimo obiteljsku povezanost. Naime, Filip Rogošić, panamska firma "Trading Agent" (s kojom je vezan Vukasović) i zagrebački odvjetnik Goran Šverko, osnovali su firmu "Gors savjetovanje", preko nje drže 78 posto dionica Luke d.d. koja posluje u Sjevernoj luci kao koncesionar. Samostalno Vukasović drži jedan posto dionica.

Pišući o izgradnji zgrade u Mihanovićevoj 39 D koja je izgledom i približavanjem susjedima šokirala i nacionalnu javnost, "Jutarnji list" je 2020. objavio da se Vukasović navodno bavi trgovinom naftom. Nismo pronašli informaciju koja bi to potvrdila, ali zanimljivo da je iste godine obznanjeno da je Luka d.d. pokrenula inicijativu da se u Sjevernoj luci izgradi naftni terminal za prihvat tankera i transport nafte željeznicom i kamionima u unutrašnjost, u kojeg tvrtka namjerava uložiti 200 milijuna kuna. Inicijativa je zbog ekološke neprihvatljivosti izazvala zgražanje i prosvjede Vranjičana i stanovnika Brda, a na kraju je posao propao jer suglasnost na gradnju naftnog terminala u Sjevernoj luci nije dala "Ina".

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ELITNI KVADRATI [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => ELITNI KVADRATI 2 0 6850 2 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-04-08 13:51:45 [created_by] => 3201 [created_by_alias] => Sandi Vidulić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-04-12 19:25:21 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2024-04-12 19:25:01 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 1 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Moćni splitski direktor širi građevinski biznis na Mejama: susjedi ga nisu oduševljeno dočekali, a sad ide u novi pohod page_title=Moćni splitski direktor širi građevinski biznis na Mejama: susjedi ga nisu oduševljeno dočekali, a sad ide u novi pohod [metakey] => filip rogošić, Meje, gradnja stanova, građevinski biznis [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/04\/08\/26955599.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/08\/20863510.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/08\/26955056.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/08\/26955054.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/08\/24645729.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/08\/26955615.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Ante \u010cizmi\u0107, Nikola Vili\u0107\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Paun Paunovi\u0107\/Cropix","Duje Klari\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Filip Rogo\u0161i\u0107 u luksuznom dijelu meja planira graditi skupe stanove<\/p>","

Filip Rogo\u0161i\u0107 direktor je Luke Split<\/p>","

Filip Rogo\u0161i\u0107 planira izgraditi ku\u0107u sa tr\u017ei\u0161nim stanovima pedesetak metara zapadno od ulaza u marjanski tunel<\/p>","

Lokacija na adresi Mihanovi\u0107eva 34, gdje je sru\u0161ena ku\u0107a te \u0107e se graditi stambena zgrada<\/p>","

Zgrada na Me\u0161trovi\u0107evom \u0161etali\u0161tu izazvala jeb zgra\u017eanje susjeda<\/p>","

Takozvana\u00a0\u2018Pala\u010dinka\u2018, zgrada u Mihanovi\u0107evoj 36 D, a koja se vrlo pribli\u017eila susjedima i nekima od njih posve zaklonila pogled na more<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1167x778","hd_26955599_1920.jpg":"1920x1080","k_26955599_1280.jpg":"1280x1280","k_26955599_1024.jpg":"1024x1024","k_26955599_640.jpg":"640x640","k_26955599_480.jpg":"480x480","k_26955599_340.jpg":"340x340","k_26955599_220.jpg":"220x220","o_26955599_1280.jpg":"1280x853","o_26955599_1024.jpg":"1024x682","o_26955599_640.jpg":"640x426","o_26955599_480.jpg":"480x320","o_26955599_340.jpg":"340x226","o_26955599_220.jpg":"220x146","h_26955599_1280.jpg":"1280x854","h_26955599_1024.jpg":"1024x683","h_26955599_640.jpg":"640x427","h_26955599_480.jpg":"480x320","h_26955599_340.jpg":"340x227","h_26955599_220.jpg":"220x147","pp_26955599_1280.jpg":"1280x1628","pp_26955599_1024.jpg":"1024x1303","pp_26955599_640.jpg":"640x814","pp_26955599_480.jpg":"480x611","pp_26955599_340.jpg":"340x432","pp_26955599_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1277","hd_20863510_1920.jpg":"1920x1080","k_20863510_1280.jpg":"1280x1280","k_20863510_1024.jpg":"1024x1024","k_20863510_640.jpg":"640x640","k_20863510_480.jpg":"480x480","k_20863510_340.jpg":"340x340","k_20863510_220.jpg":"220x220","o_20863510_1280.jpg":"1280x851","o_20863510_1024.jpg":"1024x681","o_20863510_640.jpg":"640x425","o_20863510_480.jpg":"480x319","o_20863510_340.jpg":"340x226","o_20863510_220.jpg":"220x146","h_20863510_1280.jpg":"1280x854","h_20863510_1024.jpg":"1024x683","h_20863510_640.jpg":"640x427","h_20863510_480.jpg":"480x320","h_20863510_340.jpg":"340x227","h_20863510_220.jpg":"220x147","pp_20863510_1280.jpg":"1280x1628","pp_20863510_1024.jpg":"1024x1303","pp_20863510_640.jpg":"640x814","pp_20863510_480.jpg":"480x611","pp_20863510_340.jpg":"340x432","pp_20863510_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26955056_1920.jpg":"1920x1080","k_26955056_1280.jpg":"1280x1280","k_26955056_1024.jpg":"1024x1024","k_26955056_640.jpg":"640x640","k_26955056_480.jpg":"480x480","k_26955056_340.jpg":"340x340","k_26955056_220.jpg":"220x220","o_26955056_1280.jpg":"1280x853","o_26955056_1024.jpg":"1024x682","o_26955056_640.jpg":"640x426","o_26955056_480.jpg":"480x320","o_26955056_340.jpg":"340x226","o_26955056_220.jpg":"220x146","h_26955056_1280.jpg":"1280x854","h_26955056_1024.jpg":"1024x683","h_26955056_640.jpg":"640x427","h_26955056_480.jpg":"480x320","h_26955056_340.jpg":"340x227","h_26955056_220.jpg":"220x147","pp_26955056_1280.jpg":"1280x1628","pp_26955056_1024.jpg":"1024x1303","pp_26955056_640.jpg":"640x814","pp_26955056_480.jpg":"480x611","pp_26955056_340.jpg":"340x432","pp_26955056_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1154","hd_26955054_1920.jpg":"1920x1080","k_26955054_1280.jpg":"1280x1280","k_26955054_1024.jpg":"1024x1024","k_26955054_640.jpg":"640x640","k_26955054_480.jpg":"480x480","k_26955054_340.jpg":"340x340","k_26955054_220.jpg":"220x220","o_26955054_1280.jpg":"1280x769","o_26955054_1024.jpg":"1024x615","o_26955054_640.jpg":"640x384","o_26955054_480.jpg":"480x288","o_26955054_340.jpg":"340x204","o_26955054_220.jpg":"220x132","h_26955054_1280.jpg":"1280x854","h_26955054_1024.jpg":"1024x683","h_26955054_640.jpg":"640x427","h_26955054_480.jpg":"480x320","h_26955054_340.jpg":"340x227","h_26955054_220.jpg":"220x147","pp_26955054_1280.jpg":"1280x1628","pp_26955054_1024.jpg":"1024x1303","pp_26955054_640.jpg":"640x814","pp_26955054_480.jpg":"480x611","pp_26955054_340.jpg":"340x432","pp_26955054_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1334","hd_24645729_1920.jpg":"1920x1080","k_24645729_1280.jpg":"1280x1280","k_24645729_1024.jpg":"1024x1024","k_24645729_640.jpg":"640x640","k_24645729_480.jpg":"480x480","k_24645729_340.jpg":"340x340","k_24645729_220.jpg":"220x220","o_24645729_1280.jpg":"1280x889","o_24645729_1024.jpg":"1024x711","o_24645729_640.jpg":"640x444","o_24645729_480.jpg":"480x333","o_24645729_340.jpg":"340x236","o_24645729_220.jpg":"220x152","h_24645729_1280.jpg":"1280x854","h_24645729_1024.jpg":"1024x683","h_24645729_640.jpg":"640x427","h_24645729_480.jpg":"480x320","h_24645729_340.jpg":"340x227","h_24645729_220.jpg":"220x147","pp_24645729_1280.jpg":"1280x1628","pp_24645729_1024.jpg":"1024x1303","pp_24645729_640.jpg":"640x814","pp_24645729_480.jpg":"480x611","pp_24645729_340.jpg":"340x432","pp_24645729_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1240","hd_26955615_1920.jpg":"1920x1080","k_26955615_1280.jpg":"1280x1280","k_26955615_1024.jpg":"1024x1024","k_26955615_640.jpg":"640x640","k_26955615_480.jpg":"480x480","k_26955615_340.jpg":"340x340","k_26955615_220.jpg":"220x220","o_26955615_1280.jpg":"1280x826","o_26955615_1024.jpg":"1024x661","o_26955615_640.jpg":"640x413","o_26955615_480.jpg":"480x310","o_26955615_340.jpg":"340x219","o_26955615_220.jpg":"220x142","h_26955615_1280.jpg":"1280x854","h_26955615_1024.jpg":"1024x683","h_26955615_640.jpg":"640x427","h_26955615_480.jpg":"480x320","h_26955615_340.jpg":"340x227","h_26955615_220.jpg":"220x147","pp_26955615_1280.jpg":"1280x1628","pp_26955615_1024.jpg":"1024x1303","pp_26955615_640.jpg":"640x814","pp_26955615_480.jpg":"480x611","pp_26955615_340.jpg":"340x432","pp_26955615_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 14 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7374633 Threads: 4 Questions: 1526120647 Slow queries: 4640510 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110540419 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /split ) ) [link] => /split/mocni-splitski-direktor-siri-gradevinski-biznis-na-mejama-susjedi-ga-nisu-odusevljeno-docekali-a-sad-ide-u-novi-pohod-1380337 [printLink] => /split/mocni-splitski-direktor-siri-gradevinski-biznis-na-mejama-susjedi-ga-nisu-odusevljeno-docekali-a-sad-ide-u-novi-pohod-1380337?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 669395 [name] => filip rogošić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-03-04 16:10:31 [main_article_id] => 0 [alias] => filip-rogosic [link] => /tag/filip-rogosic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 224792 [name] => meje [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => meje [link] => /tag/meje ) [2] => stdClass Object ( [id] => 736875 [name] => gradnja stanova [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-11-16 10:03:40 [main_article_id] => 0 [alias] => gradnja-stanova [link] => /tag/gradnja-stanova ) [3] => stdClass Object ( [id] => 755341 [name] => građevinski biznis [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-04-12 16:43:10 [main_article_id] => 0 [alias] => gradevinski-biznis [link] => /tag/gradevinski-biznis ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ELITNI KVADRATI [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Moćni splitski direktor širi građevinski biznis na Mejama: susjedi ga nisu oduševljeno dočekali, a sad ide u novi pohod [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3201 [name] => Sandi Vidulić [username] => sandi-viduli [email] => sandi-viduli@sd.hr [password] => $2y$10$QEONSV0iJcSKDJHoRmUlnugIL0..tKPBYNZIP7zCykZEUoWHMIhke [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/sandi-vidulic-3201 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1719 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/d7b193a1bc1ac1437dad7e71367ea22f?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/08/26955599.jpg [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Ante Čizmić, Nikola Vilić/Cropix [mainImageDesc] =>

Filip Rogošić u luksuznom dijelu meja planira graditi skupe stanove

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/08/26955599.jpg [title] =>

Filip Rogošić u luksuznom dijelu meja planira graditi skupe stanove

Ante Čizmić, Nikola Vilić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/08/20863510.jpg [title] =>

Filip Rogošić direktor je Luke Split

Nikola Vilić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/08/26955056.jpg [title] =>

Filip Rogošić planira izgraditi kuću sa tržišnim stanovima pedesetak metara zapadno od ulaza u marjanski tunel

Ante Čizmić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/08/26955054.jpg [title] =>

Lokacija na adresi Mihanovićeva 34, gdje je srušena kuća te će se graditi stambena zgrada

Ante Čizmić/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/08/24645729.jpg [title] =>

Zgrada na Meštrovićevom šetalištu izazvala jeb zgražanje susjeda

Paun Paunović/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/08/26955615.jpg [title] =>

Takozvana ‘Palačinka‘, zgrada u Mihanovićevoj 36 D, a koja se vrlo približila susjedima i nekima od njih posve zaklonila pogled na more

Duje Klarić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Na Brdima lebdeće čestice i koncentracije metala u njima, kao i arsen prelaze granične vrijednosti. Truju zrak koji je druge kvalitete, čak i kod dječjeg vrtića, kako je pokazao godišnji nalaz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo. Svi već duže vrijeme upiru prstom na koncesionara Luku d.d., kao potencijalnog trovača, a njihov direktor Filip Rogošić tvrdi da to nema veze s njima i kaže kako i njega zanima odakle arsen. Lučka uprava koja je izdala koncesiju obećala je staviti mjerne postaje unutar Sjeverne luke, ali još nije osigurala sredstva od Europske unije, a svog novca valjda ova državna tvrtka nema dovoljno da kupi par mjernih postaja.

I dok traje ova ekološka tragedija, Luka d.d. posluje s dobiti, a njezin direktor namjerava graditi skupe stanove, ali daleko od lebdećih čestica i arsena.

Naime, Filip Rogošić planira izgraditi kuću sa tržišnim stanovima pedesetak metara zapadno od ulaza u marjanski tunel. To se smatra luksuznim područjem Meja, sa velikim kućerinama u odnosu na parcele, duž ulice vlada razmetljiv luksuz u raznim arhitektonskim stilovima.

---

image

Filip Rogošić planira izgraditi kuću sa tržišnim stanovima pedesetak metara zapadno od ulaza u marjanski tunel

Ante Čizmić/Cropix
---

U graditeljskom naumu Rogošiću je pomogao ovih dana gradonačelnik Ivica Puljak tako što je donio Zaključak kojim mu je, za potrebe izmjene i dopune građevinske dozvole, dao pisanu suglasnost da može okrupniti građevinsku česticu s dijelovima gradskih parcela. Naime, Rogošiću je u postupku dobivanja građevinske dozvole potreban dokaz pravnog interesa da bi formirao građevnu česticu od 830 m2.

‘Sve je po zakonu‘

- Kupio sam zemlju s građevinskom dozvolom koja je izdana prije godinu i pol dana, ulaz u garažu nije jednostavan. Odlučio sam otkupiti od Grada manje od 20 posto zemljišta, što mi je Grad dužan prodati po zakonu, da bi dobio dva kata garaža i jednostavniji ulaz u garažu - objašnjava Rogošić.

- Bilo tko da je gradonačelnik bio je dužan to potpisati. Nema tu ništa sporno. Nakon što mi dobijemo građevinsku dozvolu, Grad ide na Gradsko vijeće, pošto je riječ o iznosu preko milijun kuna, a onda slijedi otkup zemlje na koju je dana suglasnost. Iskreno, iznenadila me brzina kojom sam dobio suglasnost gradonačelnika - kaže Rogošić.

---

image

Filip Rogošić direktor je Luke Split

Nikola Vilić/Cropix
---

Inače, ovo nije jedini graditeljski pothvat njegove obitelji. Pred dvije godine pisali smo kako je tvrtka koja glasi njegovu ženu i punicu dobila izmjenu građevinske dozvole na Meštrovićevu šetalištu 76 za gradnju 12 stanova.

- Na Meštrovićevu šetalištu je investitor tvrtka gdje je moja žena direktor. Ovdje sam ja investitor imenom i prezimenom, iz čistog razloga što je zemlja kupljena na moje ime pa sam se tako odlučio graditi - kaže Rogošić.

Gradnja na Meštrovićevu šetalištu izazvala je zgražanje susjeda koji su tvrdili da im se previše približila i da im oduzima pogled. Upitali smo tada pročelnika Tea Vojkovića kako je za tako nešto dobivena dozvola, a on je rekao kako je sve išlo po propisima, a da "zgražanje javnosti nije od značaja za donošenje rješenja u upravnom postupku", dodajući kako su sve žalbe susjeda odbijene.

---

image

Zgrada na Meštrovićevom šetalištu izazvala jeb zgražanje susjeda

Paun Paunović/Cropix
---

Kako će reagirati susjedi na novu gradnju ostaje vidjeti. Naime, premda Rogošić tvrdi da je srušio kuću koja je tamo bila, od arhitekta Jurice Jelavića doznajemo kako kuća još nije srušena. Naime, na adresi Mihanovićeva 34 nalazi se jednokatnica dimenzija, a izmjena i dopuna građevinske dozvole podnosi se za stambenu zgradu koja će imati znatno veće gabarite: dvije podrumske etaže, suteren, prizemlje, dva kata i nadgrađe. Jelavić nam je kazao kako će imati 10 do 12 stanova.

Komforan pristup

- Investitor je okrupnio parcelu za prvu dozvolu koju smo dobili, a sad je okrupnio opet, jer je u našem GUP-u gradnja uvijek vezana za dimenziju parcele. Gradu njegova parcela ne treba, s time da su je oni dijelom ostavili radi susjeda istočno i sjeverno kao nekakav koridor, da i oni imaju pristup, mada njima taj pristup nije nužan. Tako da Grad nije htio sve prodati, nego dio parcele za formiranje građevinske čestice. Ove izmjene omogućile su nam komforniji pristup za ulazak u garažu. S obzirom na to da su tu skupi stanovi, a takav je kvart po prirodi stvari, dobro je da je komotnije - smatra arhitekt.

---

image

Lokacija na adresi Mihanovićeva 34, gdje je srušena kuća te će se graditi stambena zgrada

Ante Čizmić/Cropix
---

No, to nije sve od graditeljskih pothvata kojima su članovi Rogošićeve obitelji vezani, a koji blago rečeno nisu oduševili susjede. Najpoznatiji je slučaj takozvane "Palačinke", duguljaste zgrade koja je izgrađena cca 150 metara zapadno u Mihanovićevoj 36 D, a koja se vrlo približila susjedima i nekima od njih posve zaklonila pogled na more, radi čega je izazvala skandal.

Parcela na kojoj je izgrađena kuća koja je oduzela sunce i mjesec susjedima, a dobila je prošle godine uporabnu dozvolu, glasi na Baldasara Vukasovića koji živi u Panami. Vukasović je punac od Filipa Rogošića. Njegovo ime spominjalo se u "Panama papersima" gdje se otkrivalo brojna imena, od političara do sportaša, povezana s offshore kompanijama i skrivenim financijskim transakcijama. "Panama papers" Vukasovića su povezivali s tvrtkama iz Paname "Dalmacia Global Corporation" i "Adriatic Consultants Corporation". Tvrtka investitor "Palačinke" (koja ima tri kata i nadgrađe, ali samo četiri stambene jedinice) je "Antino" koju je osnovala firma iz Paname "Trading Aagent" s kojom je također Vukasović povezan.

---

image

Takozvana ‘Palačinka‘, zgrada u Mihanovićevoj 36 D, a koja se vrlo približila susjedima i nekima od njih posve zaklonila pogled na more

Duje Klarić/Cropix
---

Poduzetna obitelj

Što se tiče Meštrovićeva šetališta gdje je izgrađeno 12 stanova na "veselje" susjeda, tamo je gradila tvrtka "Seven capital", gdje je direktorica Rogošićeva žena, Katarina Rogošić Vukasović, a vlasnica tvrtke, kao i parcele na kojoj se gradilo, je njezina majka Ređina Vukasović-Aljinović.

Dakle, nova gradnja u Mihanovićevoj pokreće Filip Rogošić, pa tako svaki član obitelji zasebno vodi svoju investiciju.

Ako se prebacimo sa svježeg zraka na Marjanu u Sjevernu luku, onda i tu vidimo obiteljsku povezanost. Naime, Filip Rogošić, panamska firma "Trading Agent" (s kojom je vezan Vukasović) i zagrebački odvjetnik Goran Šverko, osnovali su firmu "Gors savjetovanje", preko nje drže 78 posto dionica Luke d.d. koja posluje u Sjevernoj luci kao koncesionar. Samostalno Vukasović drži jedan posto dionica.

Pišući o izgradnji zgrade u Mihanovićevoj 39 D koja je izgledom i približavanjem susjedima šokirala i nacionalnu javnost, "Jutarnji list" je 2020. objavio da se Vukasović navodno bavi trgovinom naftom. Nismo pronašli informaciju koja bi to potvrdila, ali zanimljivo da je iste godine obznanjeno da je Luka d.d. pokrenula inicijativu da se u Sjevernoj luci izgradi naftni terminal za prihvat tankera i transport nafte željeznicom i kamionima u unutrašnjost, u kojeg tvrtka namjerava uložiti 200 milijuna kuna. Inicijativa je zbog ekološke neprihvatljivosti izazvala zgražanje i prosvjede Vranjičana i stanovnika Brda, a na kraju je posao propao jer suglasnost na gradnju naftnog terminala u Sjevernoj luci nije dala "Ina".

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Ante Čizmić, Nikola Vilić/Cropix Nikola Vilić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Paun Paunović/Cropix Duje Klarić/Cropix
Ante Čizmić, Nikola Vilić/Cropix

Filip Rogošić u luksuznom dijelu meja planira graditi skupe stanove

Nikola Vilić/Cropix

Filip Rogošić direktor je Luke Split

Ante Čizmić/Cropix

Filip Rogošić planira izgraditi kuću sa tržišnim stanovima pedesetak metara zapadno od ulaza u marjanski tunel

Ante Čizmić/Cropix

Lokacija na adresi Mihanovićeva 34, gdje je srušena kuća te će se graditi stambena zgrada

Paun Paunović/Cropix

Zgrada na Meštrovićevom šetalištu izazvala jeb zgražanje susjeda

Duje Klarić/Cropix

Takozvana ‘Palačinka‘, zgrada u Mihanovićevoj 36 D, a koja se vrlo približila susjedima i nekima od njih posve zaklonila pogled na more

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/mocni-splitski-direktor-siri-gradevinski-biznis-na-mejama-susjedi-ga-nisu-odusevljeno-docekali-a-sad-ide-u-novi-pohod-1380337 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=7c1fefc58840d393ba46a60160c61a4886a8008b [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Mo%C4%87ni+splitski+direktor+%C5%A1iri+gra%C4%91evinski+biznis+na+Mejama%3A+susjedi+ga+nisu+odu%C5%A1evljeno+do%C4%8Dekali%2C+a+sad+ide+u+novi+pohod&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fmocni-splitski-direktor-siri-gradevinski-biznis-na-mejama-susjedi-ga-nisu-odusevljeno-docekali-a-sad-ide-u-novi-pohod-1380337 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fmocni-splitski-direktor-siri-gradevinski-biznis-na-mejama-susjedi-ga-nisu-odusevljeno-docekali-a-sad-ide-u-novi-pohod-1380337 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ELITNI KVADRATI [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM
SplitELITNI KVADRATI

Moćni splitski direktor širi građevinski biznis na Mejama: susjedi ga nisu oduševljeno dočekali, a sad ide u novi pohod

Piše Sandi Vidulić
12. travnja 2024. - 21:25

Na Brdima lebdeće čestice i koncentracije metala u njima, kao i arsen prelaze granične vrijednosti. Truju zrak koji je druge kvalitete, čak i kod dječjeg vrtića, kako je pokazao godišnji nalaz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo. Svi već duže vrijeme upiru prstom na koncesionara Luku d.d., kao potencijalnog trovača, a njihov direktor Filip Rogošić tvrdi da to nema veze s njima i kaže kako i njega zanima odakle arsen. Lučka uprava koja je izdala koncesiju obećala je staviti mjerne postaje unutar Sjeverne luke, ali još nije osigurala sredstva od Europske unije, a svog novca valjda ova državna tvrtka nema dovoljno da kupi par mjernih postaja.

I dok traje ova ekološka tragedija, Luka d.d. posluje s dobiti, a njezin direktor namjerava graditi skupe stanove, ali daleko od leb...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2024 17:46