StoryEditorOCM
SplitPAO NA GLAVU

U KBC-u Split borili su se za život mladog Australca hrvatskih korijena. Liječnici su u čudu kako se brzo oporavio

Piše split sd
2. kolovoza 2023. - 16:53

Dvadesetogodišnji Australac proteklih se dana borio za život u splitskoj bolnici. Međutim, uz brižljivu skrb splitskih liječnika iznimno se dobro oporavlja.

Iako su prve informacije govorile da je mladić mogao završiti i fatalno, splitskom bolnicom pronio se glas o njegovu iznimno brzom oporavku.

Mladić N. J. (20) hrvatskih je korijena, navodno mu je obitelj rodom s Brača.

Danas smo razgovarali s jednim liječnikom koji je dobro upućen u njegovo stanje.

– Zaprimljen je s doista teškim i za život opasnim ozljedama glave i nagnječenjem mozga. No oporavlja se iznenađujuće dobro. Nije bila potrebna operacija, nego su liječnici koristili klasičnu terapiju za slučaj nagnječenja mozga. Dečko je pri svijesti, roditelji ga redovito posjećuju i uskoro će moći ići kući – doznajemo neslužbeno iz splitske bolnice.

O njegovu je slučaju pisao i Daily Mail.

"Mladić se bori za život nakon što je zadobio opasnu ozljedu mozga u strašnom padu. Nalazi se na Jedinici intenzivne njege nakon što je pao s ograde na otoku Braču. Mladić je provodio ljetne praznike na tom otoku. Incident se dogodio oko tri sata ujutro u selu Donjem Humcu. U selu se slavilo svetu Anu, zaštitnicu tog sela", naveo je Daily Mail.

"Svake godine 26. srpnja u selu se održava proslava, bude hrane, pića i žive glazbe. Nakon što je mladić pao, prevezen je helikopterom u splitski KBC. Liječnici su potvrdili da je mladić teško ozlijeđen", navodi Daily Mail, te pišu kako u vrijeme pisanja tog teksta nije bio operiran.

Čini se da je ograda pukla i da je mladić pao na glavu s velike visine. Sve se dogodilo blizu poznatog restorana "Kopačina" u Donjem Humcu.

U bolnicu su odmah došli i australski diplomati, koji su cijelo vrijeme bili u kontaktu s bolnicom i obitelji.

U posljednje vrijeme zaredalo se nekoliko lijepih priča o iskustvima pacijenata u splitskom KBC-u, pridodajmo im i ovu, a mladiću želimo što brži povratak kući...

Za život opasne ozljede

Iz PU splitsko-dalmatinske izvijestili su da se 27. srpnja oko tri sata noću dogodila nesreća u mjestu Donjem Humcu na Braču, i to, kako navode, na otvorenom prostoru.

Naime, 20-godišnji državljanin Australije pao je, prema početnim informacijama, s ograde koja se urušila. Prevezen je helikopterom u splitsku bolnicu, te su mu konstatirane teške i za život opasne ozljede.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 05:43