StoryEditorOCM
Splituvatili ga u đir

Mladež HDZ-a podsjetila gradonačelnika ne neka predizborna obećanja: ‘Svijet Ivice Puljka je stvaran koliko i...‘

Piše split sd
15. studenog 2023. - 21:19

Mladež splitskog HDZ-a na Facebooku je kritizirala gradonačelnika Ivicu Puljka, spočitavajući mu neispunjenje nekih predizbornih obećanja. Konkretno, fokusirali su se na problem (ne)priuštivog stanovanja.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

‘Još prije dvije godine gradonačelnik Puljak se pohvalio kako je izradio model stanova za dugoročni najam za mlade, ‘prema modelima najboljih europskih zemalja, poput Nizozemske‘. Od tog senzacionalnog natpisa prošle su gotovo dvije i pol godine. Ne samo da projekti stanogradnje za najam nisu realizirani, ne samo da nisu isplanirani, već još nismo ni dobili tu čast da čujemo o kakvom se tu modelu uopće radi. Gradonačelnik Puljak će možda taj svoj model oživotvoriti kao što je i upisao svu djecu u vrtić. Jednostavno to neće učinit pa će nas uvjeriti da je učinio ili će nas pokušati uvjeriti da to nije ni potrebno. Kao što mu nisu bila potrebna sredstva koja je država dijelila gradovima kako bi se pomoglo mladim podstanarima – on to nije niti uzeo u obzir. Samodopadno i bahato je odbacio i prijedloge HDZ-a Split o novčanoj pomoći mladim obiteljima s nižim primanjima. 

Čekajući da nam barem predstavi svoj revolucionarni model stanogradnje, sve više mladih Splićanki i Splićana će se već skrasiti i svoje obitelji osnovati u Solinu, Kaštelima ili negdje još dalje. Dok možda još neki vjeruju da će gradonačelnik Puljak možda nešto po tom pitanju i napraviti, on u bescjenje rasprodaje gradske parcele na kojima je svoj ‘model‘ mogao testirati. U svijetu Ivice Puljka socijalno ugrožene skupine ne postoje, svi mladi imaju svoje stanove, a sva djeca su upisana u vrtić. Taj svijet je stvaran baš onoliko koliko je stvaran revolucionarni model kojeg nam je ponosno predstavljao‘, poručuje Mladež splitskog HDZ-a priopćenjem kojeg potpisuje predsjednik Bruno Stričević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 00:56