StoryEditorOCM
Splitpohvalio se pobjedom

Matijević se prvi put oglasio nakon izbora: ‘Imali smo stav, nismo se slagali sa svim...‘ Poslao je znakovitu poruku...

Piše P. K.
19. travnja 2024. - 16:47

Davor Matijević, predsjednik splitskog SDP-a, na svom se Facebook oglasio po prvi put nakon izbora. Zahvalio se svim Splićanima koji su izašli na izbore, a posebno onima koji su podržali koaliciju "Rijeke pravde" i njihove kandidate.

Zadovoljstvo mu je, kaže, što je SDP prvi put nakon 2011. godine bio prva lista u Splitu na izborima za Sabor. Pohvalio se i rezultatima SDP-ovih kandidata na listi za 10. izbornu jedinicu, za koje kaže da su vjerodostojni i dokazani socijaldemokrati. 

- Imali smo stav, ali i odgovornost prema stranci i biračima. Zahvaljujem svim Splićanima koji su izašli na izbore, a na poseban način onima koji su podržali koaliciju “Rijeke pravde” i naše kandidate.

Nismo se slagali sa svim, ali smo poštovali odluke stranačkih tijela i dali svoj maksimalni doprinos što pokazuje i rezultat.

SDP je prvi put nakon 2011.godine bio prva lista u Splitu na izborima za Sabor!

image
Nikola Vilić/Cropix

Osim što je lista pobijedila u Splitu, veliko zadovoljstvo za sve nas je što je i naš član Ranko Ostojić dobio povjerenje najvećeg broja splitskih birača (6993). Ovo je ujedno i najbolji pojedinačni rezultat od svih kandidata i svih izbornih lista.

Uz to i drugi naši kandidati su dobivali značajnu podršku Ivana Marković 819, Mišo Krstičević 1974…i mogu kazati da su građani Splita pokazali da vjeruju našim kandidatima, kad su oni vjerodostojni i dokazani socijaldemokrati. Upravo u našim članovima vide kvalitetnu alternativu i to će nam postati putokaz za daljnje djelovanje.

Sad treba uložiti sav politički napor da se smijeni HDZ ako je to ikako moguće, a analizu ukupnih rezultata i unutarstranačke odluke će doći na red nakon toga, kako to u demokratskoj i odgovornoj stranci treba biti - napisao je Matijević.

image

Status Davora Matijevića

Screenshot/Facebook

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 23:48