StoryEditorOCM
SplitSVI SU PROTIV

Matijević: Puljak je svjestan da neće preći prag, pa mu je sada i SDP dobar. Splitski SDP neće odstupiti

Piše Marina Karlović-Sabolić
6. ožujka 2024. - 11:37

Nakon što se u utorak na Iblerovom trgu okupila oporba i dogovorila zajednički nastup, za komentar smo pitali predsjednika splitskog SDP-a Davora Matijevića, a nakon što se Gradski odbor stranke suprostavio suradnji s Ivicom Puljkom i njegovom strankom Centar. Uz to donesena je i odluka na sjednici Gradskog odbora o referendumu na kojem će se članstvo izjasniti o suradnji s Puljkom. Matijević, sudeći po onom što nam je rekao, ne odstupa ni milimetar.

- Moje osobno mišljenje je u potpunosti isto kao i mišljenje i stav organizacije. Ovo je pogrešan smjer, kako po SDP tako i po opoziciju. Razlike su prevelike, i to i karakterne i svjetonazorske, ali ovdje nema ni matematičke računice - uvjeren je Matijević. Prema njegovom mišljenju, od koalicije SDP-a i Centra samo Centar može imati koristi. Ne i SDP.

image

Puljak na predstavljanju koalicije lijeve oporbe u sjedištu SDP-a u Zagrebu

Goran Mehkek/Cropix

- Puljak je očito mišljenja kako neće preći prag i sad želi spasiti obraz i svoju političku budućnost tako da mu je odjednom i SDP ne samo prihvatljiv, nego i poželjan - ocjenjuje predsjednik splitskog SDP-a, koje se nada da do koalicije SDP-a i Centra koju smatra duboko problematičnom na koncu ipak neće doći.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 09:36