StoryEditorOCM
SplitKOJA LINČINA

Ma čekaj? Zar je ovom Splićaninu stvarno bio toliki problem prošetati 200 metara, umjesto da napravi ovo?!

Piše A. P.
13. rujna 2023. - 16:08

U Splitu je besplatan odvoz glomaznog otpada organiziran po gradskim kotarevima dva puta mjesečno, a uz to građani i sami taj otpad mogu odnijeti u jedno od tri reciklažna dvorišta.

Zvuči jednostavno, ali bez obzira na to, još uvijek smo svjedoci lijenosti nekih sugrađana koji uz sve mogućnosti odabiru onu najgoru - mrtvi hladni ostave otpad pokraj kontejnera. 

Gradska tvrtka "Čistoća" na svojoj Facebook stranici ponovno je objavila primjer neodgovornog odlaganja otpada, a ovog puta riječ je o lokaciji na Pujankama. 

Kako su napisali, polupodzemni spremnici na adresi Pujanke 79 u upotrebi su za građane 15-ak dana, a obližnji kontejneri od 1100 litara su uklonjeni. 

- Kada se čovjek ponada da ćemo s novim spremnicima imati bolju urednost, nepoznat netko koji "voli" ovaj grad je ispred spremnika ostavio nadmadrac, čija je masa takva da ga petnaestogodišnji učenik može pješice odnijeti u 200 metara udaljeno moderno Reciklažno dvorište Pujanke.

Redovni odvoz glomaznog otpada je 8. i 23. u mjesecu. Znači, čak ni prema datumima "zaljubljenik" u vizuru grada Splita nije imao obzira. Dragi sugrađani, neodgovorne prijavljujte redarstvu, čuvajmo naš Split - poručuju iz "Čistoće".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 11:18