StoryEditorOCM
SplitPA JEL MOGUĆE?

Lola iz kamiona uz splitsku cestu istovario cijeli nogometni travnjak, ali čudima tu nije kraj. Bacite oko na kontejnere

Piše Mladen Nejašmić
4. ožujka 2024. - 18:42

Govoriti i pisati o divljim deponijima po splitskim gradskim četvrtima, više i nije neka vijest. Unatoč kamerama i svim tim ostalim čudesima za motrenje i nadzor, slike raskoši ljudske raspamećenosti najbolje oslikava stanje našeg uma i ekološke osviještenosti kada zađete u Stoce.

Istočni dio našeg grada kojeg je netko, možda čak u dobroj namjeri odlučio zazeleniti pa je prije nekoliko dana onako u skladu s troosovinskim mogućnosti svog kamiona tik uz prometnicu istinu skromnih gabarita, istovario nekoliko bala umjetnog travnjaka. Vjerojatno dotrajalog s kakvog malonogometnog terena ili kakve više sportsko- atjecateljske instance kojeg su, pretpostavljaju tamošnji stanovnici zamijenili novim, prpošnijim i zelenijim.

image
Privatni album

Nesvakidašnji prizor možda bi i prošao ispod radara da naši sugrađani osim uredno zarolanih travnatih bala, nisu poslali i slike kontejnera vezanih lancima. U slučaju da želite odvajati ambalažu pa onu papirnatu staviti na zato predviđeno mjesto, u plavi kontejner, iznenadit će vas da je isti pod lancima i katancima. Dok oni za miješani otpad prkosi neprijatelju odnosno potencijalnom otuđitelju i ljubitelju sekundarnog otpada, čije je pokretne kotačiće, savjestan netko s dobrom namjerom, uredno podvezao čeličnim karikama. Zlu ne trebalo.

O ovom ekocidu naši su sugrađani odmah alarmirali policiju. Kažu s čvrstim argumentima, gdje se na nadzornoj kameri vidi tko je devastirao njihov okoliš "parkirajući" kompletan nogometni travnjak uz cestu koja vodi od kraja Lovrinačke ceste do njihovog kvarta na Stocima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 01:08