StoryEditor
SplitPOSLALI I FOTOGRAFIJU

Lešina životinje na Trsteniku među hrpom ilegalno odloženog otpada, a ovakva praksa nije rijetkost. Iz ‘Čistoće‘ su žurno reagirali i sanirali smeće

Piše Antea Burazin
21. prosinca 2021. - 19:55

Zaprimili smo dojavu čitatelja o neugodnom prizoru u gradskom kotaru Trstenik. Kod kontejnera ispod župe svetoga Ivana Krstitelja, točnije u Ulici Moliških Hrvata, nalazi se nakupina ilegalno odloženoga otpada, među kojim se nalazi i lešina uginule životinje. Kako je iz fotografije vidljivo, ostatak otpada većinom je tekstil. Ubrzo smo dobili i odgovor iz gradske tvrtke "Čistoća" o ovom pitanju.

image
Čitatelj SD

- Nažalost riječ je o nelegalnom odlaganju otpada iza kontejnera (najvećim dijelom odjeće koju građani imaju mogućnost besplatno odložiti u svega 2 km udaljenom Reciklažnom dvorištu Orišac). Lokacija je danas očišćena - rekli su nam iz "Čistoće".

Dostavili su nam i fotografiju lokacije koja je zaista očišćena od otpada, a žurna reakcija gradske tvrtke „Čistoća” za svaku je pohvalu.

image
Čistoća

Valja napomenuti da ovo nije prvi put da na Trsteniku građani nailaze na nedopušteno odložene nakupine raznoga otpada. Život u zdravom i čistom okruženju zasigurno je jedno od prava svakoga građanina, no česti su ovakvi prizori odlaganja otpada, namještaja, tekstila, raznovrsnog kućnog otpada, od Trstenika sve do žnjanskoga platoa.

Inače tri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom i petkom u gradskom kotaru Trstenik po rasporedu je odvoz komunalnoga otpada.

Građani se na web stranicama "Čistoće" mogu informirati i o postupku odvajanja otpada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2022 05:31