StoryEditorOCM
SplitTEMATSKA SJEDNICA

Kraj agonije stanara splitskog hotela za samce? HGS-ov vijećnik predlaže zaključke koji im život znače. Doslovno

Piše Split SD
1. lipnja 2023. - 23:40

Sutra u 9 sati u Banovini započinje tematska sjednica Gradskog vijeća o kojoj će biti riječi o socijalnim potrebama u Splitu.

Na dnevnom redu naći će se "škverski hotel za samce" u Vukovarskoj, a raspravljat će se i o Pravilniku o davanju u najam stanova, Centru za autizam, škverskoj ambulanti i problemima s kojima se susreću osobe s invaliditetom.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Igor Stanišić, HGS-ov vijećnik koji se osobno angažirao za rješavanje problema stanara hotela za samce, predložit će Gradskom vijeću ove zaključke koji bi išli u smjeru rješavanja njihovih problema:

image
Vojko Bašić/Cropix

- Korisnicima ugovora o najmu soba u Vukovarskoj 81 - hotelu za samce od 1. siječnja 2024. godine cijena po sobi iznosi 13 eura.

- Nakon isteka postojećih ugovora 2032. godine sa svim korisnicima soba sklopit će se doživotni ugovor.

- Ovlašćuje se gradonačelnik da nadležnu službu za urbanizam i izgradnju zaduži da krene u realizaciju pozitivnog mišljenja gradskog vijeća od 2015. godine za promjenu namjene u mješovitu, koja je zatražena za postojeće stambene zgrade, među kojima je i hotel za samce, jer se zgrada već koristi kao stambena.

image


 

Božidar Vukičević/Cropix
image



 

Božidar Vukičević/Cropix

- Prilikom promjene GUP-a treba omogućiti kupnju nosiocima ugovora po cijeni koja je utvrđena temeljem procijenjenog elaborata koju izrađuje stalni sudski vještak za procjenu nekretnina.

Korisniku koji se odluči kupiti stan, a koji je uložio vlastita novčana sredstva radi izvođenja neophodnih investicijskih radova u svrhu dovođenja sobe u odgovarajuće standarde stanovanja, priznat će se uložena sredstva do 20 posto procijenjene vrijednosti sobe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 17:02