StoryEditorOCM
SplitPOTPUNI RASKOL

Kotarski vijećnici masovno napuštaju splitski SDP, sasuli su drvlje i kamenje po Matijeviću: ‘On ima samo jedan motiv‘

Piše split sd
19. srpnja 2023. - 11:58

Nastao je potpuni raskol u splitskom SDP-u. Svi njihovi kotarski vijećnici na Trsteniku zatražili su ispisnicu iz te stranke.

Obavijestili su medije o tom potezu koji je samo nastavak razdora između splitskih socijaldemokrata. Situacija je kulminirala nakon što je iz stranke izbačen Damir Barbir, jer je pružio ključnu ruku podršku gradonačelniku Ivici Puljku za dizanje kredita kod Europske investicijske banke.

Obavijest da napuštaju stranku poslao je dr. Zdravko Roje, potpredsjednik Gradskog kotara Trestenik.

- Ovim putem želim najaviti kako, nakon godina predanog rada, zajedno s kolegama dipl.ing.arh. Dujom Štambukom i istaknutom aktivisticom Dianom Radan, napuštam SDP! Povod ove odluke, koju donosimo teška srca, jest neviđena privatizacija stranke od strane notornog Davora Matijevića i potpuni izostanak reakcije (uskoro bivšeg?) predsjednika Peđe Grbina.

image

Zdravko Roje dr.med

Privatni album

Nedavno izbacivanje bivšeg predsjednika splitskog ogranka, Damira Barbira, čiji je jedini grijeh lojalnost, prije svega prema građanima našeg grada, ali i koalicijskom partneru kojem smo obećali poštenu suradnju i nudili zajedničku nacionalnu priču, samo je kap koja je prelila čašu - napisali su lokalni socijaldemokrati

Za Barbira su kazali kako je "riječ o čovjeku koji je svojim neumornim aktivizmom preporodio Trstenik, SDP vodio u najveću kotarsku pobjedu te jednoglasno izabran za predsjednika kotara!".

- Matijević je bio spreman blokirati Split, uvjeren kako bi mu njegova presudna ruka u Gradskom vijeću mogla donijeti kakvu privatnu beneficiju, a to je i jedini njegov motiv da se bavi politikom. Sve je to radio javno prkosivši Peđi Grbinu i suprotno interesu Splita, nacionalnim interesima SDP-a, ali i građana koji su očekivali ujedinjenu frontu kontra HDZ-a.Što na to radi Grbin? Kukavički izbacuje Damira Barbira, kako ne bi dodatno ugrozio svoju ionako poljuljanu poziciju u stranci. To nije odluka istinskog lidera i uvjeren sam kako je, ovim potezom, zapečatio svoju sudbinu na vrhu SDP-a.Mladi kolege i ja nastaviti ćemo obnašati funkcije nezavisnih vijećnika u GK Trstenik te ostati vjerni socijaldemokraciji i antifašizmu, jer to je nešto što nas definira kao ljude i nikakvi matijevići i grbini to ne mogu promijeniti - oštro su poručili.

Izrazili su punu podršku Damiru Barbiru koji tu borbu predvodi u Splitu i žele svu sreću SDP-u, u nadi kako će jednoga dana ponovno postati velika stranka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 05:58