StoryEditor
Splittematska sjednica gv-a

Konačno usuglašeni zaključci o Marjanu; Hoće li se ugasiti Javna ustanova za upravljanje park šumom?! Poslušajte izjavu gradonačelnika

Piše N. Lulić
16. travnja 2019. - 18:38
vijece_marjan8-160418

U nastavku tematske sjednice Gradskog vijeća o stanju na Marjanu nakon ručka, predsjednik Igor Stanišić dao je riječ Anti Čikotiću koji je tražio stanku od pet minuta zbog izvanrednih okolnosti, a tiču se podizanja kaznenih prijava od strane županijskog Državnog odvjetništva zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela na Marjanu.

Državno odvjetništvo i krim policija imaju pune ruke posla s Marjanom: 'Sve je pokrenuto temeljem tekstova u novinama, najviše u Slobodnoj Dalmaciji te podnesenih kaznenih prijava građana'

- Upravo ono što na što smo od početka upozoravali, se dogodilo. Gradonačelnik od nas traži da upravo takvima koji su doveli do ovakvog stanja, dajemo novac – podvukao je Čikotić.

Čikotić dalje navodi kako je ovo velika sramota i da će se repovi postupka vući i dalje.

Kreće se u progon odgovornih za katastrofu na Marjanu: podignute kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela u park-šumi; Posječeno više od 1400 stabala koja nisu bila označena za sječu?!

Petar Škorić je u ime vijećnika HDZ-a kazao kako je nekorektno od njega da na ovaj način uznemirava javnost.

- Svatko može podnijeti prijavu. Je li to znači da treba stati život? Sanacija neka se završi, ali nije u redu da ovako sabotirate – rekao je.

Gradsko vijeće o Marjanu: Škorić (HDZ) tvrdi da se stvara nepotrebna histerija, oporba ima drugačije mišljenje; Markić (SDP) 'potegnuo' pitanje kaznene odgovornosti i izvidima DORH-a

Gradonačelnik je u međuvremenu povukao svoje predložene zaključke te je zatražio ponovo pauzu kako bi se oko njih usuglasili svi klubovi vijećnika.

Nakon još jedne pauze konačno su usuglašeni zaključci o Marjanu, čime je konačno završena tematska sjednica.

Vijećnici su tako jednoglasno prihvatili tri zaključka – prvi je da se primaju k znanju izviješća svih relevantnih stručnjaka, kao i izviješće o mjerama koje je predstavio koordinator Nenad Ružić.

Drugim zaključkom se zadužuje gradonačelnik Andro Krstulović Opara da do sljedeće sjednice provede odluke u svojoj nadležnosti te predloži Gradskom vijeću odluku o osiguravanju sredstava za otklanjanje opasnosti od nastanka elementarne nepogode u Park-šumi Marjan, odnosno dat će konkretan prijedlog troškova nastavka sanacije.

Treći zaključak je da se zadužuje poteštat da u suradnji s nadležnim službama izvrši analizu potreba za restrukturiranjem Javne ustanove za upravljanje Park-šumom Marjan i to do 31. prosinca ove godine.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. studeni 2020 04:39